PKK wil af van benoeming 'terroristische organisatie'

Geen categorieaug 22 2014, 15:00
Neen.
Ik kan me er iets bij voorstellen dat de PKK dit graag wil, maar het Westen moet die terreurorganisatie daar vooral niet in tegemoet komen:

The outlawed Kurdistan Workers' Party (PKK), condemned for its three-decade insurgency against the Turkish state, says it played a decisive role in blunting the militants' sweep through Iraq, which triggered U.S. air strikes to halt their advance.

"This war will continue until we finish off the Islamic State," said Rojhat, a PKK fighter speaking from a hospital bed in Arbil, the capital of the Kurdish region in Iraq.

The involvement of the PKK has consequences not only for rival Kurdish factions who failed to stop the Islamic State's advance, but also for Turkey and the international community, which is being lobbied by the PKK to drop the terrorist tag.

Mensen die het één en ander van de PKK weten, beseffen dat die groep werkelijk een terroristische organisatie is. Zij wil land afpakken van Turkije, en probeert haar doel te bereiken door Turken aan te vallen en angst aan te jagen. Dat is zo ongeveer de definitie van een terroristische organisatie.
De PKK doet nu misschien nuttig werk voor het Westen in Irak, maar dat betekent niet dat het opeens een prima organisatie is. Het zijn en blijven moordenaars; terroristisch dat die de gewapende strijd gebruikt om een marxistisch-leninistische Koerdische staat te creëren.
Een belangrijke opmerking: mijn eerdere stuk vandaag over steun aan de Koerden heeft dus betrekking op de Peshmerga. Dat is: het leger van de Koerden in Noord-Irak. De PKK mag niet eens een kogelvrij vest krijgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten