Pro Patria wil demonstreren in Transvaal

Geen categorieaug 19 2014, 8:29
Pro Patria maakt op Facebook bekend dat de demonstratie verplaatst is naar de Haagse wijk Transvaal:

Mars voor de vrijheid. In Transvaal!

Tijdens en na onze mars van 10 augustus werd Nederland met de neus op de feiten gedrukt. Politiek correct Nederland schoot in de oude reflex, de ISIS aanhang juichte op straat. Aangezien onze route vanaf de start met 70% ingekort werd, vroegen wij nogmaals een mars voor de Vrijheid aan. Tegen het oprukkend salafisme en de groeiende ISIS aanhang in Den Haag. Voor het afbakenen van onze zwaar bevochten vrijheden. Vrijheden waar onze voorouders voor gevochten en gebloed hebben.

De burgemeester gaf aan geen manifestaties meer toe te staan in de Schilderswijk voor de komende maanden. Dat dit geen stand zou houden voor de rechter laten wij voor nu terzijde. De extremistische ISIS aanhangers (zo noemen ze zichzelf ook, zie onderstaande link) willen demonstreren op het Malieveld en/of de Schilderswijk. Ook extreemrechts heeft beide locaties uitgekozen om te demonstreren. 

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3720428/2014/08/18/Slag-om-het-Malieveld-tussen-rivaliserende-demonstranten.dhtml

Mooi. Op deze manier heeft Pro Patria hun eigen protest en kan extreem rechts en de honderden pro ISIS fanboys hun eigen ding doen.

Na overleg hebben we namelijk besloten de mars te verleggen naar de wijk Transvaal! Op deze wijk rust namelijk geen veto van de burgemeester en dit is 1 van de 2 wijken waar de ISIS aanhang sterk aanwezig is. Voor ons dus een acceptabel alternatief!

Op dit moment hebben al zo'n 1.000 mensen toegezegd deel te nemen aan onze mars. Honderden Nederlanders, Vlamingen maar ook in Nederland verblijvende Koerden, Jezidi's en gematigde moslims hebben hun steun al toegezegd voor die dag.

Wij verwachten dan ook een mooie opkomst! 

Deel onze evenement en kom zelf ook!
https://www.facebook.com/events/1459260184360657/  — bij Wijkpark Transvaal.

Tegelijkertijd roept de Islamitische PvdE op, om 'demonstraties van extreemrechts' dan maar in álle woonwijken te verbieden:

Als het aan de Partij van de Eenheid in de Haagse gemeenteraad ligt, worden alle demonstraties van extreemrechts in woonwijken verboden.

De partij vindt dat demonstraties door extreemrechts “een provocatief karakter hebben”. Aanleiding voor het voorstel is de aangekondigde verplaatsing van de Mars voor de Vrijheid op 20 september van de Schilderswijk naar Transvaal. Omdat volgens de PvdE “dit wederom feitelijk een anti-Islam demonstratie is” wordt gevreesd voor ongeregeldheden. Om die voortaan te voorkomen vraagt gemeenteraadslid Abdoe Khoulani, die afwezig was tijdens het spoeddebat in de gemeenteraad over de situatie in de Schilderswijk, nu om een permanent verbod.

Over demonstraties door pro-IS demonstranten wordt in de schriftelijke vragen van de PvdE niets gezegd.

Jawel, hij vindt dat extreem rechts (waar hij vast Pro Patria ook onder schaart) niet meer mag demonsteren, maar zegt niets over zijn eigen vriendjes die juist keer op keer in de fout gaan. Over die vriendjes weet Nu.nl nog te melden dat er nog twee 'verdachten' vast blijven zitten naar aanleiding van ongeregeldheden tijdens de eerdere demonstratie in de Schilderswijk:

Er blijven nog twee verdachten vastzitten naar aanleiding van ongeregeldheden tijdens een demonstratie op 10 augustus in de Schilderswijk in Den Haag. Dat heeft de rechter-commissaris besloten.

Het gaat om een 33-jarige Hagenaar die wordt verdacht van openlijk geweld tegen de politie en om een 29-jarige man uit Den Haag die wordt verdacht van openlijk geweld tegen de politie, een cameraman en vernieling van diens camera.

De 29-jarige verdachte, die op 15 augustus werd aangehouden, zat nog in een voorwaardelijke invrijheidsstelling.

De 33-jarige Hagenaar werd op de dag van de demonstratie samen met vijf anderen aangehouden.

Een goede zaak dat ze niet direct via de draaideur weer naar buiten mochten.
Ten slotte ben ik van mening dat de IS vernietigd moet worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten