Radio1 faalt keihard vandaag

Geen categorieaug 13 2014, 15:44
In plaats van de gekke jodenhatende mevrouw met haar samenzweringscomplex te ontmaskeren, laten ze haar rustig haar verhaal doen (gesprek vanaf 29 minuten). De presentatoren helpen haar zelfs nog een beetje: "Ja dat Twitter laat soms niet genoeg nuance toe he." Knettergekke uitspraken als "Ik heb geen mening gegeven, ik heb aangegeven dat er een link bestaat" worden onbesproken gelaten. Haar bewering dat er "los van Snowden en Wikileaks nog meer artikelen hierover zijn" wordt kritiekloos geaccepteerd. Even doorvragen om de feitenloosheid van haar bewering te onthullen? Nee, natuurlijk niet. "Welles-nietes discussie moeten we zeker niet doen," zo verklaart een van de presentatoren parmantig.
Vervolgens wordt diezelfde jodenhaat spuitende mevrouw gewoon opgevoerd als expert over het onderwerp radicalisering in de Schilderswijk! Het mag geen verbazing wekken dat de beeldvorming over die wijk volgens haar volstrekt niet deugde. Ja er is wel woede, maar dat komt doordat de ISIS-toejuichende jongeren zich niet gehoord en erkend voelen. Ze zijn dus ook slachtoffer! Achterhaalde jaren zeventig onzin, maar de presentatoren slikken het allemaal voor zoete koek. Net als de bewering van de andere 'expert' aan tafel die glashard beweert dat er tijdens de demo's in de Schilderswijk helemaal geen ISIS-vlaggen werden getoond.
Luister het hele fragment terug en begrijp waarom de reputatie van de mainstream media de afgelopen maand een enorme klap heeft gekregen. Verbijsterend, een ander woord heb ik er niet voor.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten