Timmermans: ‘Christenen zijn grondwettelijk beschermd in Irak’

De minister van Buitenlandse Zaken maakt zich niet al te veel zorgen over het lot van christenen in Irak: ze zijn namelijk grondwettelijk beschermd.

De laatste weken hebben wij verscheidene keren geschreven dat christenen stelselmatig vervolgd worden in Irak; niet in het deel van het land dat nog steeds in de macht is van premier Nouri al-Maliki, maar wel in de gebieden die in handen zijn van ISIS, de radicaal-soennitische organisatie. 

CDA-politicus Pieter Omtzigt maakt zich al een tijdje hard voor die christenen. Zie bijvoorbeeld zijn speech bij een recente pro-christenen demonstratie in Enschede (waar de media natuurlijk weinig tot geen aandacht aan besteedde). Zoals hij toen terecht opmerkte heeft ISIS christenen gedwongen om te kiezen: ze kunnen vluchten, ze kunnen een speciale belasting betalen (die bijna niemand kan ophoesten), of ze moeten zich bekeren tot de islam. Doen ze dat niet, dan worden ze gedood.

Uit foto’s is gebleken dat ISIS de daad bij het woord voegt. Een voorbeeld:

Bron: Tundra Tabloids

Ja, dat ziet u goed: dat zijn afgehakte hoofden van Iraakse christenen die zich weigerden te bekeren, maar ook niet wilden vluchten of de belasting niet konden (of wilden) betalen. 

Geheel terecht hebben diverse Kamerleden hier vragen over gesteld aan minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken. Zijn antwoorden liegen er niet om. Zoals GeenStijl bericht heeft hij namelijk maar één boodschap voor mensen die zich zorgen maken om Iraakse christenen: niet zo zeuren, ze worden grondwettelijk beschermd! Hier de betreffende Kamervragen en Timmermans’ bizarre antwoorden:

Vraag 44 Hoeveel Christenen woonden in Irak in 2000 en nu?

Vraag 45 Hoeveel Christenen woonden er in Syrië in 2010 en nu?

Vraag 46 Is er sprake van systematische verdrijving van Christenen uit Syrië en Irak?

Antwoord 44, 45 en 46 Ten tijde van de Amerikaanse inval in 2003 woonden er ongeveer 1,5 miljoen christenen in Irak. Schattingen over het huidige aantal variëren van 400.000 tot 850.000.Op dit moment is het moeilijk het aantal christenen in Syrië te duiden. Wel bekend is dat ongeveer 10 procent van de Syrische bevolking (totaal ca. 22,5 miljoen inwoners) christelijk is. Christenen hebben het, net als andere religieuze en etnische en minderheden, niet gemakkelijk in Irak. Zij worden echter niet van overheidswege vervolgd en hun rechten zijn grondwettelijk beschermd. In Syrië is geen sprake van systematische verdrijving van christenen.

Pardon? Ze worden niet van overheidswege vervolgd en hun rechten zijn grondwettelijk beschermd? Is Timmermans helemaal van het padje, of iets dergelijks? Dat was de vraag helemaal niet: de vraag was of er sprake is van systematische verdrijving van christenen uit Syrië en Irak, niet of premier Al-Maliki daar persoonlijk voor verantwoordelijk kan worden gehouden. Daar komt bij: dat hebben ze er precies aan dat ze ‘grondrechten’ hebben als ISIS daar lak aan heeft en ze massaal over de kling jaagt?

Wat Annabel Nanninga van GS zegt:

Dus christenen in Mosul kunnen, Iraakse grondwet in de hand, tegen nurkse ISIS-mijnheren met wapentuig zeggen: “Ho eens even, jongeman. Volgens Aboe Timmerfrans van het Vrije Hollandistan garandeert deze grondwet hier mijn vrije geloofsbeleving dus staak terstond uw meer dan intimiderende gedrag anders bent u in overtreding, hoort u?” Juist. En dan in snikken uitbarsten en zeggen “Wat zijn we ongelofelijk goed land.”

Ben je de realiteit zo uit het oog verloren Frans, dat je dit soort dingen zomaar kunt roepen – en dan ook nog eens zonder met je ogen te knipperen? Er vindt in het kalifaat van ISIS een ware genocide op christenen plaats, en alles wat jij daar tegenover stelt is dat, ach, ze zich altijd kunnen beroepen op theoretische grondrechten waar ze in de praktijk precies drie keer niets aan hebben?

Timmermans is hard op weg om een figuur van nationale schande te worden. Ik kan geen enkele oud-minister van Buitenlandse Zaken bedenken die dit soort wereldvreemde antwoorden zou geven; alleen maar omdat hij er geen been in ziet om Arabische christenen. Hij heeft zijn mond vol van ‘mensenrechten’ maar heeft er duidelijk lak aan dat christelijke Arabieren worden uitgemoord. En dat heeft het dan het recht om ons land internationaal te representeren. Hoe heeft de politiek het zo ver kunnen laten komen?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

31 reacties

 1. V.K.

  @Henhoch

   

  Zie filantropius.nl

 2. rinus

  Timmermans en de rest van die politieke natnekken alsmede burgemeesters als vAartsen zijn de realiteit echt niet uit het oog verloren. Ze weten dondersgoed wat er gebeurt in bv Irak en Syrie onder ISIS. Ze kijken gewoon expres de andere kant op. Dat kan maar 1 ding betekenen en dat is dat dit allemaal toegelaten wordt. 

 3. AJ - Raalte

  Ben je vegetariër geworden?

 4. Wilhelmson

  Op school nam de zeer groen gepolitiseerde juf ons als 10 jarigen in de klas mee naar een slachthuis, waar we mochten zien hoe binnenkomende koeien met de pin in kop werden geschoten, ophangen aan de achterpoten en de keel werden overgesneden , waaruit dan een stroom van warm dampend bloed vloeide.. De slager sneedt nog eventjes snel de ballen van de stieren af en klaar was Kees. Die koeien waar niet alle direct levensloos.Wij waren als kinderen nog weken nadien getraumatiseerd . De bedoeling was ons vegetariërs te maken.
  Bij de afgesneden koppen denk ik nu hieraan terug. Ik denk ook niet dat het goed is dergelijke foto’s te vertonen. Opvoedend is het niet . Het kan enkel traumatiseren of een even erge daad bewerkstelligen. Gewenning is menselijk maar ook een heel gevaarlijke menselijke eigenschap.

 5. Two Ravens Black Kettle

  En ondertussen wordt deze ‘o zo empathische’ engnek dag in dag uit bewierrookt op de staatstv, de staatsradio en de MSM. 

  Ach ja waarom zou je je nog opwinden er veranderd in dit land toch nooit iets. 

 6. Hans Kramer

  Als je het zo bekijkt worden de Palestijnen door Allah beschermd (hij is toch zo groot?) dus ik zie in dit geval het probleem niet in Gaza.

 7. Ludovic

  Ze spreken met 1 muil, dus ook de VVD is het met deze waanzin eens.

 8. Leo KarelJan

  Zelden zo’n misselijkmakende gluiperd gezien als Timmermans: Israël hater van het zuiverste soort, goedprater van alles wat de islam aangaat, politiek correcte linkse prietpraat over alle onderwerpen. Alleen over Oekraïne is hij duidelijk: denkt dat de Kiev bende zijn grootste vrienden zijn. Dus ook nog eens hopeloos naïef.

  Een schande dat een dergelijk sujet hier minister is: en dan vindt de meerderheid van de NL kudde hem ook nog steengoed! Kun je nagaan wat dit volk voor niveau heeft.

   

 9. dirk1940

  Maar als ene meneer Breijvik het nodig vindt om een aantal fanatieke socialisten uit te roeien is de wereld te klein.

  Die mensen werden toch ook door de Zweedse wetten beschermd? 

 10. fredvdB

  Gevonden in de archieven van het Ministerie van Buitenlandse Zaken:

  Tegen demonstrerende marsmannetjes in 1940-1945 is de volgende verklaring afgegeven: “De Joden worden hier grondwettelijk beschermd, er vindt op aarde geen systematische vervolging plaats.” 

   

 11. Epimenides

  @Janbert

   

  Als je de leugen maar vaak genoeg etc, etc.

   

   

 12. Bob Fleumer

  Zo’n uitspraak van manetje Timmermans is eigelijk misdadig, de man is blind in alle richtingen behalve voor die van hemzelf, en hij heeft voor doorgeleerd!

  Maar ja eens een jezuiet altijd een jezuiet!

  Je zou toch je ogen uit je kop schamen voor zo’n uitspraak.

 13. Jean Wanningen

  LOL. Leuk bedacht. Je zou het inderdaad bijna voor mogelijk houden.

 14. Den Heijer-Nootdorp

  Wie hecht er nog waarde aan de mening van onze Minister van Huilende Zaken?

 15. Henoch

  De heer Timmermans heeft keer op keer bewezen niets om christenen te geven, en een van de redenen daarvan is dat veel christenen achter Israël staan, en daar moet de heer Timmermans niets van hebben. Frans heeft mij op een schandalige manier van zijn Facebookpagina verbannen, enkel en alleen omdat ik aandacht wilde vragen voor de vervolgde christenen wereldwijd, en in het Midden Oosten. Ik had hem via zijn Facebook gevraagd of hij dat op zijn agenda wilde zetten. Vervolgens zei hij dat ik off-topic gereageerd had, en mij daarom van zijn account verwijderd had. Daarna heb ik contact opgenomen met de ChristenUnie, en die stuurde mij een e-mail dat zij ook  maandenlang bezig waren om dit via de Tweede Kamer op zijn agenda te krijgen, echter zonder enig resultaat! Frans Timmermans is een socialistische utopist, die diep in zijn hart joden en christenen haat! Dit zal hij natuurlijk altijd ontkennen, maar wij weten wel beter!

 16. bettina

  Oh Timmermans wat maak je je er makkelijk van af door dit te zeggen. Je weet dat niemand in staat is ze te beschermen.

  Als dit zo doorgaat dan komt ISIS  wel dichtbij. Waarom die invallen in Den Haag op verzoek van Belgie?????

  Zijn we nu zo dom of willen jullie zo dom doen ?????

  We gaan wel weer af op een genocide en dan bedoel ik niet Hamas. Die zoeken deze problemen zelf om nog meer haat aan te wakkeren tegen de Joden.

  wij weten toch wel beter. Of vinden jullie ons, het gewone volk, niet  goed genoeg om op de waarheid getrakteerd te worden?????? want er wordt gelogen bij he tleven.

 17. harrybr

  Ga naar IS en vertel het de Khalif: andersgelovigen, dus Christenen, Siiten, Yazeri’s enz.. worden door de Iraakse grondwet beschermd, dus… ophouden.

  Idem bij Maliki in Bagdad: doe er wat aan. Kan zelfs de inwoners van zijn eigen land niet beschermen, doch.. dat mag de pret niet drukken.

   

  Ook zo’n mislukkeling als minister meegemaakt ?

 18. Non mi rabbio

  Ik ben van mening dat domheid in de persoon van de minister van BuZa niet overtroffen kan worden. Nederlanders zijn ook beschermd door diverse wetten maar toch worden diezelfde wetten door de ‘overheid’ overtreden. Als men dan als eerzaam burger naar de rechter stapt en men wordt in het gelijk gesteld, dan lapt de ‘overheid’ de uiitspraak van de rechter aan de laars en gaat door op de ingeslagen weg. Nederland balanceert op het randje van de anarchie. Het intellectuele peil van de gemiddelde Nederlander, dientengevolge van diens volksvertegenwoordiger

  in de 2e Kamer ligt op een bedenkelijk laag peil. Het zij zo. Men heeft twee keuzes: je gaat naar bed en trekt de lakens over het hoofd of verlaat dit verziekte land.

 19. Robert Lemm

  Het Westen is medeplichtig aan de vervolging van christenen in het Midden Oosten door de invasie van Irak en de oorlog tegen Asad in Syrië, alsook door het ingrijpen in Libië, om nog maar te zwijgen van het opzetten of opstoken van ISIS. Dus waarom van een westerse minister verwachten dat hij zich het lot van de christenen aantrekt?

 20. Wilhelmson

  @ AJ-Raalter

   

  Neen, ik ben geen vegetarier geworden. In zuid afrika gingen we vaak wild jagen en ‘braaien’. Wat ons toen stoorde was niet het doden van een dier als voedsel, maar de totale industriele aard van  vervreemding van het doden van dieren en eigenlijk hierboven evengelijk van mensen. Men beschouwt elkaar niet meer als mensen en slacht zonder verpinken dieren en mensen zoals men in de fabriek een pot pindakaas maakt.

  ’s Ochtends inklokken, witte schort  of tee-doekie rond de kop, de tas met thermos , scherpe messen en geweer in de tas , op de bus stappen en naar het werk gaan.

  Eventjes een dagje lekker doorzetten met het afslachten en ’s avonds vraagt de vrouw hoe je dag was ?! Die waanzin  is wat mijn maag doet keren !!  De ongelimiteerde capaciteit tot gewenning die de mens kan brengen tot moord op schaal van een genocide. Dit groeiende gebrek aan empathie die de mens uiteindelijk in het slachthuis in de fabriek of in irak tot feitelijke sociopaten maakt.

   

  Herinner je nog  het : ‘Wir haben es nicht gewuest ‘. Of hoe een gehele samenleving van onze oosterburen, en nu in het opkomende kalifaat tot sociopaten maakt. Dat kan ook in Nederland. Laat men voornamelijk niet gewennen en als nederlanders  voornamelijk nederlands blijven  !

   

 21. nick

  Wel lef Michael, dit artikel met bijpassende foto’s! Ik kijk weg, ik kan niet anders want het raakt me heel erg. De link van het artikel van deze afschuwelijke maar ware foto’s had ik hier al een keer eerder geplaatst. 

  Hoop zeer dat velen zich rot schrikken en wakker worden. Dit is waar we heen gaan, Let eindelijk eens een keer op en accepteer dit niet!!! Timmerfrantz is een vieze huigelaar, ik kan die man niet zien, laat staan horen…

   

 22. Niek Verheyen

  Volgens mij hebben we hier te maken met vriendje Hussein Obama oftewel Barry Soetero zoals hij in zijn Indonesische tijd heette. Zou zomaar kunnen.

 23. fredvdB

  @ Louis-portugal

   

  Maar degene die dit soort uitspraken doet en voor Minister van Buitenlandse speelt in Den Haag is volgens mij ook niet “onze” Frans…

 24. Pimsch

  Stel je voor dat Israelische soldaten dit deden met Palestijnen. Onthoofding is ontwijding, een gruweldaad bedoeld ter afschrikking en ontering. Stel dat de hoofden van Palestijnen in vrachtwagens werden gegooid en later tentoongesteld aan electriciteitsdraden. De wereld zou uiteenspatten.

  Stel je voor dat onder de stapels hoofden iemand is die je dierbaar is, zoals je vader, je zoon of je broer. Wat zou je dan doen? Ik weet het wel. https://www.youtube.com/watch?v=AtSt5XZ7fq4

   

   

 25. louis-portugal

  fredvB. Ik heb de indruk dat dat niet ECHT ons frans is.

 26. fredvdB

  @ Jean Wageningen

   

  En toen ik de zolder opruimde kwam ik ook nog een jeugdfoto van onze Frans tegen:

  http://galeria.obviousmag.org/recortes/humor/10.jpg

 27. avander

  Ronduit sch☻☻terig, wat deze pr☻l%%t durft te zeggen, waarom niet zeggen dat we allemaal als achterlijk door hem worden gezien en dat hij schijt heeft aan wat er onder ons leeft. Een van de regels van de NWO is dat bevolkingen van natiestaten zodanig gedemoraliseerd en ontwricht moeten worden dat we na verloop van tijd alles voor zoete koek zullen slikken. Dus je bent te vroeg Timmermans, we worden nu in elk geval nog kwaad van deze vorm van hersenspoelen.
  Janken over Hamascriminelen die hun kinderen en familie als schild gebruiken, geleerd van Sadam Hoessein en Mohpedo AllahhoeBarbaar. Met instemming van Aboe El Timmermans.
  Ik schaam me plaatsvervangend voor dit onkruid. Van mijnheer Donner mag ik nu heel hard BOE roepen.

 28. Janbert

  Timmermans is ook de persoon die beweert dat het opkomend antisemitisme niets met de Islam te maken heeft..

   

  Er zijn twee mogelijkheden; of Timmermans weet beter en liegt gewoon of hij is zeer slecht geinformeerd.

 29. pierreofzo

   

  Timmermans kan di vragen rustig op deze manier beantwoorden.

  De momheid, geestelijke luiheid. Of is het misschien boosaardige kwaadaardigheid?

   

   

  Hoe dan ook. De man geniet een brede steun in onze nationale slaapkamer.

  Onze volkvertegenwoordigers vonde een paar jaar geleden nog, dat het tegengaan van islamisering geen overheidsbeleid mocht zijn. (motie van Femke H.)

   

  Recent nog wees een grote meerderheid inde kamer een motie van de christelijke partijen ad, waarin werd aangedrongen op een VN onderzoek naar de positie van christenen in (delen van) het Midden Oosten.

   

  De politiek in Nederland en de EU is de schaamte al lang voorbij.

 30. rinus

  Mooi, dan weten we voor de zoveelste keer waar onze elite staat over een jaar of tien. Als ze tegen die tijd nog niet zijn gevlucht naar Zuid Amerika……En dan vinden ze het gek dat mensen in de steden zich op allerlei manieren gaan bewapenen om zichzelf (als het nodig is) te beschermen en te verdedigen.

   

  Wat zei de emotionele Timmermans vorige week ook alweer? ”Wat zijn we toch een geweldig land…snif…boehoe”.

   

  Tja, wat hebben we toch een geweldige politici…snif….

   

  We hebben echt helemaal niets aan onze leiders. En het interesseert ze geen éne rot moer wat er in de nabije toekomst aan zit te komen.

 31. tonzwart

  @ dirk 1940

  Je bedoelt waarschijnlijk de Noorse wetgeving…..

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.