Uw belastinggeld wordt uitgegeven aan al-Qaeda en ISIS

Geen categorieaug 22 2014, 10:15
De overheden van Europese landen blijken veel geld over te hebben voor ontvoerde inwoners. De gemiddelde prijs voor het terugkopen van je eigen mensen is inmiddels € 7,5 miljoen.
"We do not negotiate with terrorists," was één van de adagia die het premierschap van Margaret Thatcher bepaalden en haar de bijnaam 'Iron Lady' opleverden. De overleden barones sprak destijds over de Noord-Ierse terreurbeweging, maar het beleid staat ook onder haar opvolger Cameron overeind.
Tot vandaag de dag onderhandelt Groot-Brittannië niet met de plegers van aanslagen en de moordenaars van westerse burgers. En terecht, overigens, want je wil zo'n beweging ten eerste geen legitimiteit verschaffen en ten tweede al helemaal niet gaan financieren. Of, erger nog, aansporen om lekker verder te gaan met het ontvoeren van je burgers. Voor terroristen ruikt één succesvol afgeronde transactie natuurlijk naar meer.
Helaas blijkt de rest van het Europese continent een stuk minder krachtdadig. Wat blijkt zelfs, is dat er voor miljoenen aan losgeld wordt betaald om staatsburgers terug te kopen van organisaties als al-Qaeda en ISIS:

Volgens de New York Times verdiende alleen al-Qaeda de afgelopen 5 jaar al ten minste 94 miljoen euro aan ontvoeringen. De krant sprak met ex-gijzelaars, onderhandelaars, diplomaten en ambtenaren uit tien landen en kreeg zo een fascinerend inkijkje in een schimmige wereld. Het zijn volgens de krant vooral Europese regeringen die het losgeld via tussenpersonen doorsluizen naar de ontvoerders. Daardoor is de prijs inmiddels flink opgedreven. Ontvingen kidnappers in 2003 nog zo'n 150.000 euro per gijzelaar. Nu is dat gemiddeld zo'n 7,5 miljoen euro. Europa is daarmee uitgegroeid tot de bank van de terroristen.

Zie hier de teloorgang van een cultuur. Europa - het Verenigd Koninkrijk uitgezonderd - is te zwak om weerstand te willen bieden aan dit boeventuig, en schenkt ze liever snel wat belastinggeld. Kennelijk doet het liever dat dan dit soort veelal islamitische bandieten in de ogen staren en een middelvinger opsteken. Ja, dat kan betekenen dat je een inwoner ziet sterven. Maar het betekent óók dat je deze mensen niet de financiële middelen verschaft een aanslag te plegen die een veelvoud van je staatsburgers het leven zal kosten. Of dat de kidnappers gaan denken: 'Hey, dat is best wel lucratief, dat ontvoeren. Laten we het vaker doen!'
Overigens is de door het AD de wereld ingeholpen term 'bank van de terroristen' natuurlijk niet accuraat. Een bank is slechts een instantie waar iemand z'n geld stalt. Er valt verder niks te verdienen (tenzij je die miezerige, verwaarloosbare rente op spaarrekeningen meerekent, natuurlijk).
Nee, Europa is iets wat veel erger is dan dat. Europese landen zijn tegenwoordiger de sponsors van terreur. U en ik betalen belasting zodat ISIS en al-Qaeda hun genocidale plannen ten uitvoering kunnen brengen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten