Vernietig ISIS, nu!

Foto:

Letten jullie op, Gaza-fetisjisten? In Noord-Irak vindt wel een genocide plaats, in de stilte en de schaduw van jullie hypocrisie.

Bestaat er zoiets als puur kwaad? Als atheïst geloof ik niet in Het Kwaad, maar wel in het aller-slechtste in de mens. De manifestatie hiervan zien wij op dit moment niet in het oosten van de Oekraine, waar een stel dronken Russische huurlingen min of meer per ongeluk een passagiersvliegtuig met 193 Nederlanders aan boord uit de lucht schoot en ook niet in Gaza, waar een zich modern noemende staat elk besef van proportionaliteit lijkt te hebben verloren bij het beschermen van zijn bevolking.

Nee, dit is het kwaad waarvan onze staatsomroep liever niet weet dat het bestaat. De NOS weigerde gisteravond ook maar een seconde aandacht te besteden aan de volkerenmoord die zich op dit moment afspeelt in het noorden van Irak. 200.000 Koerden zijn op de vlucht geslagen voor de horden van de Islamitische Staat, onder hen 50.000 Yazidi, aanhangers van een geloof dat teruggaat op het Zoroastrisme, een religie ouder dan christendom en islam.

De 50.000 zijn hun dorpen en steden ontvlucht nadat de slagers van IS(IS) ongestraft hun zoveelste moorddadige offensief inzetten. Je zou denken dat de islamisten de Yazidi dankbaar zouden zijn, de profeet Mohammed heeft immers een groot deel van zijn doctrine van Zoroaster “geleend”. Maar ja, dat heeft hij ook van de Joden en de christenen en met hen hebben de beulen van de Ware Religie al even weinig medelijden. Of misschien haten de islamisten die andere gelovigen juist daarom wel zo. 

Doodscultus
De Yazidi schuilen in de bergen, in de kou, zonder voedsel of water. Kinderen sterven er en anders dan bij de Israëlische aanval op Gaza zijn zij geen “collateral damage”. Het uitmoorden van de Yazidi is een van de doelen van de Islamitische Staat. Net als het vernietigen van Joden, christenen, sjiieten, gematigde soennieten, kortom, iedereen die weigert het afschuim van ISIS te volgen in zijn krankzinnige doodscultus. Iedereen moet dood. Ja, op termijn en als zij de kans krijgen, ook u en ik. Dat had u kunnen zien in de ogen van hun aanhangers een paar weken terug in Den Haag. Ik zag het, toen een van hen mij van achter zijn Palestijnensjaal “vieze, vuile kankerjood” toebeet.

Maar niemand doet wat want de Yazidi zullen wel door de Iraakse grondwet worden beschermd, of zo. Bovendien: “die jongens van ISIS doen tenminste iets”, toch? De Anja’s, de Gretta’s, de Driezen, de Fatima’s, de Tofiks, de Appa’s… waar zijn hun demonstraties nu er een genocide – een echte ditmaal – plaatsvindt, maar de moordenaars geen Joden maar moslims zijn? De stilte is oorverdovend van GroenLinks tot de NOS (niet dat daar ideologisch erg veel ruimte tussen zit). Wel zie je af en toe wat krankzinnige complottheorieën voorbij komen: ISIS is gesticht door de Mossad, de CIA of – mijn persoonlijke favoriet – de EU. Want de Islamitische Staat kan natuurlijk niet islamitisch zijn. Zoals iets slechts nooit islamitisch kan zijn. De policorbrigade knikt driftig mee, de staatsomroep voorop.

Maar dat kan het wel en dat is het ook. ISIS is de SS, de NKVD en de Rode Khmer. Krijgt het de kans, zal het proberen deze misdadigersbendes naar de kroon te steken. De jihadisten zijn de stormtroepen van de derde grote autoritaire ideologie van de afgelopen 100 jaar. Na het fascisme en het communisme is het nu de beurt aan het islamisme en geloof mij, dit isme is niet minder gevaarlijk. De gewapende aanhangers van de politieke islam – of zij nu Boko Haram, Al-Shabaab, Hamas of Al Qaida heten – moeten worden gestopt, want uit zichzelf zullen zij niet, nooit ophouden. ISIS is zoals Sgt. Kyle Reese de Terminator beschrijft, maar dan minder menselijk:

It can’t be bargained with. It can’t be reasoned with. It doesn’t feel pity, or remorse, or fear. And it absolutely will not stop, ever, until you are dead.

Or until it is dead, wil ik daar graag aan toevoegen. De “Islamitische Staat” is maar op een manier te stoppen. Niet met onderhandelingen, niet met pamperen, niet met deradicaliseringstrajecten…  nee, alleen bommen zullen effect hebben. Veel bommen. ISIS moet met wortel en tak worden uitgeroeid, voordat het te laat is. En als dit leidt tot meer gerekruteerde jihadi’s, moet je die ook bombarderen, fuck ‘em. 20.000 ISIS-terroristen zijn mij het behoud van de Yazidi meer dan waard. Wie boeit het als Nederislamisten en hun roomblanke meelopers mij daarom voor “massamoordverheerlijker” uitschelden? Fuck them, too.

Waarom doet niemand iets? Omdat de Amerikaanse president redeloos, Europa radeloos en de moslimwereld reddeloos is. En omdat we het te druk hebben met 2.000 dode Palestijnen om ons druk te maken over 200.000 Koerden (wat mij betreft het enige volk in die regio dat echt een eigen staat verdient). Het is om te huilen, naast de Koerden zijn de enigen die de strijd met de jihadi’s aangaan Poetins Rusland, Khamenei’s Iran, Assads Syrië en Libanons Hezbollah. Niet echt een coalition of the willing, maar zoals Don Rumsfeld al zei: “Je vecht een oorlog met het leger dat je hebt, niet met het leger dat je graag zou willen hebben.”

Het Westen heeft een Cato de Oude nodig: ISIS delenda est! Want als alleen deze schurken(staten) het lef en de wil hebben de nazi’s van de 21e eeuw aan te pakken, vraag ik u: “wat maakt ons dat?”

Volg Bart Schut op Twitter en Facebook.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!