VNL niet onder indruk van anti-haatimams plannen kabinet

Geen categorieaug 25 2014, 15:00
Schokkend.
Hoe kan dit nou? De heren van VoorNederland (VNL) zijn alles behalve onder de indruk van de plannen van het kabinet om "haatimams" aan te pakken, door ze o.a. een martelgesprek te beloven met hun burgemeester.

Vragen van de Leden Van Klaveren en Bontes (VNL) aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de minister van Veiligheid en Justitie over de  'radicaliseringsaanpak' van dit kabinet.

1. Bent u bekend met het artikel 'Haatimam in de ban'*?

2. In hoeverre klopt het dat u islamitische radicalisering, haatzaaien en oproepen tot geweld ondermeer denkt tegen te gaan door haatimams een gesprekje aan te bieden met de burgemeester?

3. Begrijpt u dat een haatimam zich niets zal aantrekken van een burgemeester die een wereld vertegenwoordigt die de betreffende imam verafschuwt?

4. Waarom zet u wederom in op  gespreksprojecten, wetende dat het 'Actieplan polarisatie en radicalisering 2007-2011' reeds heeft gefaald?

5. Erkent u inmiddels dat er een verband bestaat tussen jihadisme en de islam?

6. Lijkt het u niet beter om in te zetten op onherroepelijke sluiting van alle moskeeen waar wordt opgeroepen tot geweld, het standaard uitzetten van imams die een jihadistische boodschap verkondigen en  teruggekeerde Syriëgangers (eventueel na denaturalisatie) per definitie onze grens over te zetten? Zo neen, waarom niet?

Wat een vreemde vragen zeg! Moskeeën sluiten als blijkt dat het opleidingscentra zijn voor terroristen? Een gesprek met een burgemeester zou weinig effectief zijn?
Gekkigheid, dat is het! Het kabinet is hartstikke goed bezig ja, vraag het de radicale imams in kwestie maar.
Oh wacht.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten