Australië levert extra militairen voor anti-ISIS leger

Heel goed.

Het is buitengewoon opvallend dat een land als Australië – wel groot qua oppervlakte, maar niet qua bevolking – zo actief mee wil doen aan een avontuur in het Midden-Oosten. Blijkbaar beseffen Australiërs beter dan wij welk gevaar eruit gaat van ISIS en vergelijkbare extremistische organisaties.

Australië zal militairen en gevechtsvliegtuigen inzetten in de strijd tegen terreurbeweging Islamitische Staat (IS). De manschappen en het materieel zullen in de Verenigde Arabische Emiraten worden gestationeerd, zei de Australische premier Tony Abbott vandaag.

Je moet dat land en zijn regering wel bijzonder respecteren. Ook na de aanslag op MH17 waren het de Australiërs die het voortouw namen en actie eisten. Ondertussen hobbelde Nederland er een beetje passief achter aan en huilde minister Timmermans dat het zo allemaal niet kon. Die rol spelen wij als Nederlanders dan weer.

Wat een verschil.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.