Budel breidt uit

Geen categoriesep 23 2014, 18:00
Asielzoekers
Weet niet of de omwonenden er blij mee zullen zijn, maar Budel breidt de opvang van asielzoekers aanzienlijk uit. In de leegstaande kazerne worden nog eens 300 extra plaatsen gecreëerd, zodat in totaal 1500 asielzoekers gehuisvest kunnen worden.
Daarmee wordt de kazerne in Budel na Ter Apel het grootste asielzoekerscentrum van Nederland, aldus het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). De uitbreiding was nodig, omdat de toestroom van vluchtelingen uit vooral Syrië maar blijft toenemen. Ook zijn verschillende andere locaties al volbezet of nog in aanbouw.
Het is natuurlijk heel vervelend voor al die mensen dat hun eigen land zó onveilig is geworden dat zij huis en haard hebben moeten verlaten, maar je kunt je zo langzamerhand wel gaan afvragen of 'Europa' en meer in het bijzonder Nederland wel zo een grote rol moet blijven spelen in de opvang van zoveel vluchtelingen.
Niet alleen is Europa de slechtst presterende economie op het wereldtoneel, de cultuur is ook een andere. Er zal echt gestreefd moeten worden naar opvang in eigen regio c.q. de dichtstbijzijnde veilige regio. We verkeren niet langer in de positie, noch financieel, noch demografisch, noch economisch om de hele wereld hier onder te brengen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten