Buma: 'Kabinet begrijpt deze wereld niet'

Geen categoriesep 27 2014, 18:00
ISIS.
Op de website van The Post Online haalt CDA-leider Sybrand Buma vandaag hard uit naar Frans Timmermans en de overige leden van het kabinet vanwege hun halfzachte steun voor militaire acties tegen ISIS. Hij schrijft:

Syrië staat in brand, ISIS wint terrein, Koerden worden vermoord, mishandeld en verjaagd. Nederlandse jihadisten bedreigen Nederland vanuit Syrië via Youtube. Maar het kabinet antwoord met een compromis. Een politiek compromis met zichzelf: begrip voor het feit dat anderen in Syrië voor ons de kastanjes uit het vuur halen.

Vervolgens legt hij uit dat er waarschijnlijk geen hard mandaat komt omdat Rusland dat zal blokkeren (het westen zal Assad immers niet om toestemming willen vragen omdat dit zijn gezag legitimeert). Gelukkig zijn er andere mogelijkheden: the responsibility to protect (bij het plegen van een genocide) en natuurlijk het recht op zelfverdediging (de betrokken organisaties willen aanslagen plegen op het westen). Voor ieder mens met ook maar een beetje gezond verstand is dat voldoende om in te grijpen, maar niet voor het kabinet.
Prima, terechte kritiek van Buma.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten