Haagse jihadist (29) komt terug uit Syrië, wordt opgepakt door politie

Geen categoriesep 02 2014, 14:00
Mooi.
Het is verontrustend dat jihadisten die naar Syrië en/of Irak afreizen om zich aan te sluiten bij een islamitische terreurorganisatie (Al Nusra, ISIS, etc) terugkeren naar Nederland. Maar het is goed nieuws dat de geheime diensten en de politie die terugkerende jihadisten op de huid zit. Althans, daar lijkt het op. Want er is weer een teruggekeerde Nederlandse moslimterrorist uit Den Haag opgepakt:

Het gaat om een 29-jarige Hagenaar die onder de vlag van een terroristische organisatie zou hebben deelgenomen aan de strijd in Syrië. De man wordt ook verdacht van opruiing. Hij zou teksten hebben verspreid die aanzetten tot terreur. De Hagenaar zit in beperking, hij mag alleen contact hebben met zijn advocaat.

Het is niet de eerste keer dat moslims die terreur zaaien in Syrië en omgeving bij terugkomst in Nederland worden opgepakt en vervolgd. En het zal waarschijnlijk ook niet de laatste keer zijn, omdat volgens officiële cijfers zeker 130 Nederlandse moslims naar Syrië en Irak zijn afgereisd voor de jihad, de in hun ogen heilige strijd tegen iedereen die anders denkt (christenen, atheïsten, yezidi's, andere groepen moslims, etc).
Deze staatsgevaarlijke gasten wil je niet door Den Haag of welke andere stad in Nederland dan ook vrij rond laten lopen. Want als we dat wel laten gebeuren, dan zijn de gevolgen niet te overzien. Ze hebben oorlogservaring, weten waarschijnlijk hoe ze een bom in elkaar moeten zetten en zijn niet bang om de wapens op te pakken tegen Nederland en het complete vrije Westen. Ze hebben een bloedhekel aan onze manier van leven en willen zoveel mogelijk slachtoffers maken. Dat moeten we goed beseffen.
Het is te hopen dat deze 29-jarige Haagse jihadist zo lang mogelijk in het gevang belandt, net zoals de vier eerder opgepakte jihadronselaars die ook allemaal uit Den Haag komen: Abou Yazeed, Abou Moussa en zijn vrouw, en bekeerling Rudolph Holierhoek aka Abu Suhayb. Het land uitzetten mag wat mij betreft ook, maar dan wel pas na een lange celstraf. Anders is het net alsof je ze een cadeautje geeft in plaats van dat je ze keihard straft voor deelname aan een terrroristische organisatie. Dat zou niet alleen een verkeerd signaal afgeven, het is tevens onacceptabel.
Volg Frank Verhoef op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten