Jordanië: Joden gebruiken het bloed van kinderen in hun matzes

Geen categoriesep 12 2014, 11:30
Voormalige minister van buitenlandse zaken houdt een antisemitische haatpreek.
Vrijdag 22 augustus 2014 hield sjeik Bassam Ammoush de vrijdagse preek, in een moskee in de Jordaanse hoofdstad Amman. Sjeik Ammoush is niet zo maar iemand: hij was vanaf 1997 minister in Jordanië en vanaf 2001 de Jordaanse ambassadeur in Iran. Sinds 2011 is hij lid van de Jordaanse Senaat, daarin benoemd door koning Abdullah. Zijn preek werd dezelfde dag uitgezonden op de Jordaanse staatstelevisie.
Uit de preek blijkt hoe antisemitisme wijd verbreid is in de Arabische wereld. Zelfs een Jordaanse oud-minister en huidige senator verspreidt het onzinnige Middeleeuwse bloedsprookje gretig. Dat stelt dat Joden niet-Joden zouden doden omdat zij hun bloed nodig hebben voor hun rituelen.
Dit bloedsprookje deed in de Middeleeuwen vele Joden op de brandstapel belanden.
Tegenwoordig duikt het geregeld op in de Arabische wereld, zoals deze uitzending ook laat zien.
De vertaling van het betreffende gedeelte van de preek door sjeik Bassam Ammoush:

"In Gaza hebben wij te maken met de vijanden van Allah[: de Joden]. Zij geloven dat de matzes die ze bakken voor hun feestdagen met bloed moeten worden gekneed. Toen de joden in de diaspora waren, vermoordden zij kinderen in Engeland, in Europa en in Amerika. Zij slachtten hen en gebruikten hun bloed om hun matzes te maken.

Dus het kan geen verrassing zijn dat zij ons land bezet hebben, met medeplichtigheid van de vijand. Nu hebben ze al die [Palestijnse] vrouwen en kinderen [om matzes van te bakken], dus ook dat kan geen verrassing zijn. Zo is hun geloof.

Ze geloven dat ze Gods uitverkoren volk zijn. Zij geloven dat het doden van een mens een vorm van aanbidding is, en een middel om dichter bij hun God te komen."

Zou de minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans de Jordaanse ambassadeur al op het matje hebben geroepen voor deze walgelijke uiting van Jodenhaat?
Awi Cohen is bestuurslid van Likoed Nederland
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten