Onderzoekers komen met flutrapport over MH17

Geen categoriesep 09 2014, 14:00
De onderzoekers stellen zomaar vast dat vlucht MH17 is "getroffen door een groot aantal voorwerpen". Toe maar.
Vlucht MH17 is neergeschoten door pro-Russische rebellen in Oost-Oekraïne. Dat weten we allemaal, behalve een paar knettergekke complotaanhangers die op internet rondstruinen naar 'bewijsmateriaal' om de Europese Unie de schuld te kunnen geven van de aanslag (dan ben je dus echt gestoord).
De Onderzoeksraad van Veiligheid durft de olifant in de kamer ook niet te benoemen. Er wordt in het onderzoeksrapport dat vandaag is gepresenteerd (pdf) met geen woord gerept over de daders. Zelfs het feit dat het vliegtuig is neergeschoten door een luchtdoelraket vanaf de grond wordt voor het gemak genegeerd.
Het enige wat de Onderzoeksraad in feite kwijt wil over de aanslag op MH17 (pagina 30 en 31 van het rapport):

De schade aan de voorste rompsectie en het cockpitgedeelte van het vliegtuig lijkt erop te wijzen dat het vliegtuig van buitenaf is getroffen door een groot aantal voorwerpen met hoge energie.

Het schadepatroon dat is aangetroffen in de voorste rompsectie en het cockpitgedeelte van het vliegtuig komt niet overeen met de schade die te verwachten zou zijn als gevolg van enige bekende storing van het vliegtuig, de motoren of de vliegtuigsystemen.

Uit het grote verspreidingsgebied van de brokstukken van de vliegtuigconstructie valt op te maken dat het vliegtuig in de lucht uiteen is gevallen.

"Een groot aantal voorwerpen" heeft het toestel "met hoge energie" doorboord. Dat is zo'n beetje alles wat de Onderzoeksraad ons kan vertellen. Daar hebben ze dus weken over gedaan. Het is toch ongelofelijk? Blijkbaar is de Onderzoeksraad als de dood voor Rusland en benoemen ze daarom de feiten niet. Rusland heeft in ieder geval een dikke vinger in de pap als het om het rapport en de woordkeuze in het rapport gaat, blijkt wel:

Het conceptrapport van eerste bevindingen is voor commentaar gestuurd naar de geaccrediteerde vertegenwoordigers van de landen die deelnemen aan het onderzoek:Maleisië, Oekraïne, de Russische Federatie, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten van Amerika en Australië. Alle geaccrediteerde vertegenwoordigers hebben gereageerd. De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft de aangeleverde suggesties beoordeeld enhet rapport aangepast waar dat naar het oordeel van de Raad terecht was.

Het tweede rapport wordt pas over een jaar verwacht.
De feiten zijn zo helder als wat: pro-Russische rebellen hebben MH17 uit de lucht geschoten met een luchtdoelraket. 298 mensen kwamen daarbij om het leven. Moskou moet ter verantwoording worden geroepen. Poetin heeft de rebellen gefinancierd en bewapend met geavanceerd wapentuig, vervolgens heeft Poetin die rebellen hun gang laten gaan in Oost-Oekraïne (met de aanslag op MH17 tot gevolg), en nu doet Poetin alsof zijn neus bloedt.
Het is een grove schande dat de Onderzoeksraad en alle westerse landen Poetin lekker zijn gang laten gaan. Hoe moeten de nabestaanden zich wel niet voelen, nu ze weten dat er waarschijnlijk nooit actie wordt ondernomen tegen de daders van de aanslag op MH17?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten