Ook Pippi Langkous is een 'racist'

Geen categoriesep 09 2014, 16:00
Kindergordijnen uit Zweden
Niet alleen de Pieten-haters in Nederland kunnen er wat van, ook de Zweden zijn overgevoelig op dat punt. Dat Zweden soms zo gek als een deur zijn als het gaat om cultuurrelativistisch geneuzel weten we via eurocommissaris Cecilia Malmström.
En dit wordt nog eens nadrukkelijk bevestigd door het besluit van de kindergordijnfabrikant Astrid Lindgrens Värld om hun Pippi Langkous gordijnen uit de schappen en van internet te halen, na een klacht van een Zweedse goedmens op Facebook.
Op de gordijnen zijn namelijk bruine kindjes afgebeeld, die Pippi met een parasol uit de brandendhete Afrikaanse zon houden. En dat is racistisch, althans volgens Emmilie Abrahamsson. Op haar FB pagina schrijft deze cultuurrelativiste:

"Het is afschuwelijk. Het is ziek en onbegrijpelijk! Begrijpen jullie wat dit beeld illustreert?  Als moeder van een afro-zweeds kind vraag ik me af hoe jullie de moed hebben een gordijn te verkopen waar bruine kindjes als slavinnen van Pippi afgebeeld worden? Hoe durven jullie deze racistische gordijnen te verkopen?"

Nadat de Zweedse staatsradio contact had opgenomen met de fabrikant, heeft verkoopchef Ove Olsson niet alleen besloten de gordijntjes uit zijn winkels en internetverkoop te halen, maar ook zijn excuses aan te bieden. *Slaakt diepe zucht*
Met dank aan De Vrije Chroniqueurs.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten