Platini: Ribery *moet* voor Frankrijk spelen

Geen categoriesep 07 2014, 18:00
Maar hij wil dat niet.
Dit is wel heel apart zeg: de hoge baas van de UEFA, Michel Platini, verklaart voetballer Ribery de oorlog. De reden? Die laatste wil niet meer voor het Franse nationale elftal spelen.

De preses van de UEFA zegt ook dat Ribéry helemaal niet zelf kan beslissen dat hij niet meer voor Frankrijk speelt. „In de statuten van de FIFA is vastgelegd dat een speler gehoor moet geven aan de oproep van de bondscoach. Dus als Didier Deschamps hem uitnodigt voor het nationale team, is hij verplicht te komen. Anders is hij voor drie wedstrijden geschorst bij zijn club.”

Ach gossie!? Ga je hem dan 'gewoon' schorsen, Michel? Flinke keren ben je, die andere mensen de wet voor denkt te kunnen schrijven.
Vreemd dit. Een voetballer moet in staat zijn om zelf te kiezen of hij wel of niet uit wil komen voor zijn land. Als Ribery het gevoel heeft dat het verstandiger voor hem is om zich vanaf nu alleen maar in te spannen voor zijn club moet hij dat lekker doen. 
Daar komt bij dat het wat vreemd is dat Platini hem wil dwingen om voor Frankrijk te spelen. Zo'n speler wil je er zelf toch ook helemaal niet bij hebben?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten