PVV eist einde aan asieltsunami

De grens moet potdicht.

Dit persbericht van de PVV vat de sterke én zwakke kanten van die partij buitengewoon goed samen:

PVV EIST EINDE ASIELTSUNAMI

Hoewel het kabinet al records breekt met het toelaten van asielzoekers is vandaag een nieuw dieptepunt bereikt. In 2014 zijn tot nu toe al meer asielzoekers opgevangen dan in het hele vorige jaar(*). 

De PVV wil aanstaande dinsdag opheldering van staatssecretaris Teeven bij het vragenuur en eist dat hij een einde maakt aan deze rampzalige instroom.

PVV-Kamerlid Sietse Fritsma stelt dat het buigen voor de PvdA nu echt afgelopen moet zijn: “Op aandringen van de PvdA heeft Teeven hier duizenden Syriërs welkom geheten, maar deze instroom kan ons land natuurlijk al lang niet meer aan. De grenzen moeten zo snel mogelijk dicht”.

(*)NU.nl, 25 september 2014

De sterke kanten:

1. Er zijn niet veel partijen die echt duidelijk maken dat er een grens moet komen aan het aantal immigranten, maar de PVV doet dat wel

2. Veel mensen hebben het gevoel dat het kabinet het in dat opzicht helemaal laat lopen, wat nog klopt ook

3. De partij benoemt problemen die andere liever willen negeren

De zwakke kanten:

1. Door te zeggen dat de grenzen helemaal dicht moeten zeg je dus dat veel echte vluchtelingen – christenen, bijvoorbeeld, maar ook niet-radicale moslims, alawieten, etc. – uit Syrië maar aan hun lot moeten worden overgelaten. Er is maar een heel kleine groep Nederlandse kiezers die het daarmee eens is – ik ben in ieder geval niet één van hen.

2. Door te spreken over een “asieltsunami” maakt de partij zich toch wat belachelijk. Een tsunami? Serieus? Als dat zo was zouden ze in enorme horden onze steden overspoelen; iedereen zou uit de weg moeten gaan omdat de straten vol immigranten stonden. 

3. Met dit soort termen laat de PVV zich ook meteen zien als een asociale club die buitenlanders dehumaniseert. Geen verstandig mens met fatsoensnormen wil daar iets mee te maken hebben.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

24 reacties

 1. tippelaar

  Ik lees mee op deze site zonder al teveel commentaar te geven. Steeds maar weer kom ik tot de conclusie dat de oplossing van veel problemen bij ons zelf ligty. Stem massaal PVV. Ik denk dat we als kiezersvolk daar verder mee komen dan met het huidige parlement en regering . Doen we dat niet dan is er maar 1 oplossing en dat is een staatsgreep. Er is geen andere manier om deze haagse mee-eetclub van het pluche te doen opstaan.

 2. joga

  Michael van Galiën is waarschijnlijk nog nooit in Saudi Arabië, Koeweit en de Emiraten geweest.Ik heb er zelfs gewerkt en weet uit ervaring hoe onmetelijk groot die landen zijn in verhouding tot heel Europa. Overal uitstekende asfaltwegen en ik ben ook in nieuw gebouwde steden geweest, waar zelfs de bushaltes al gereed waren en waar  NIEMAND woonde. (beoogd aantal inwoners voor 1 stad 250.000 zonder 1 etagegebouw, want kamelen hou je niet op de 3e verdieping Je kunt er een dag rijden zonder dat je iemand tegenkomt. Ze kunnen dus probleemloos alle “vluchtelingen” die nu al in Europa zijn opvangen en dezelfde mooie witte villa’s geven als aan  hun eigen”arme” inwoners, want die werken ook niet. Je zou die vluchelingen niet eens meer terugvinden en die eigen”arme” inwoners lopen slechts met hun kamelen en schapen door de woestenij, die overigens net zo als in Israel dmv irrigatie  uitstekend vruchtbaar gemaakt kan worden.Maar ja,daar moet je voor werken en daar hebben ze hun westerse christenhonden(ja zo noemen ze hun top-personeel) voor, zoals ik destijds. Voor het sjouwers- en bediendenwerk halen ze de  moslims uit Pakistan, India en de Phlippijnen. Ja die halen ze en zijn daar dus niet naar toegevlucht. Ik kan er een boek over schrijven  over wat ik daar allemaal gezien en meegemaakt heb,incl. handen afhakken en onthoofdingen. Maar ik heb er geen zin in om me weer kwaad te maken. Misschien heb ik met deze summiere info een paar ogen geopend en tot wat genuanceerdere gedachten gebracht. Tenslotte: Ik ben hoog opgeleid en toch stem ik al jaren PVV.

 3. Johanna

  Hoe de vrouwen worden behandeld in al die landen en al die mannen komen hier asiel aanvragen en ze krijgen het nog ook. Bedankt minister Lodewijk  Asscher.  In ons land worden ze op staande  voet de  echte vrienden van onze homo’s, onze vrouwen, onze  Joden en onze christenen?

   

 4. witwas

  Zorg eerst maar eens dat alle EU-landen een verhoudingsgewijs evenredig deel van de vluchtelingen opvangen. Nu gaat een onevenredig deel naar Nederland en Duitsland hetgeen toch de indruk wekt dat we voornamelijk met economische vluchtelingen te maken hebben.

 5. locke

  Ik neem aan dat het bij deze column gaat over je eigen
  inzichten  of moeten mensen hier in
  meegaan? Het is maar hoe jij de beeldspraak denkbeeldig voor je ziet,  als je de dingen  letterlijk gaat interpreteren kun je overal wel
  een punt aan lullen, en ja dat kun je wel een zwakke kant vinden

  maar wat ziet iemand in een Mondriaan  of in de Schreeuw.

  Dan zou men  ook kunnen
  zeggen ik zie een tsunami van IS strijders in de woestijn mensen opdrijven en
  de nek afsnijden en dat wil ( ik) niet dus kom maar hier naartoe “dat zijn er
  veel”.

  En iedereen zou uit de weg moeten gaan omdat de straten vol
  immigranten stonden  ,je zou er ook in op
  kunnen gaan.

  Ja het zijn zo de termen en iedereen heeft wel ene makke  daar gaat het niet om, wie ben jij om te
  bepalen of het een asociale club is. Je lijkt wel een  zendeling die mensen wil bekeren tot  het  ideale
  geloof wat dat ook moge zijn.

 6. Johanna

  Allen uit niet westerse landen moeten sowieso opgevangen worden in eigen regio’s.  Niet westerse asielzoekers moeten asiel aanvragen in  islamitische rijke olielanden met eigen cultuur en religie islam/koran.

  Niemand  maar dan ook niemand weet wat al de asielzoekers uit landen waar ze  alle  christenen en joden uitmoordden  en elkaar de kop inslaan hebben uitgehaald.  Dus, wie halen wij hier binnen?

   Waarom zouden wij hier  islamieten moeten opvangen. Waarom  gaan ze niet  richting VS en of alle andere islamitische staten. Waarom juist bij de Joden en christenen hier in Europese landen? Stop de massa-immigratie.  De jaarlijkse oplopende  miljarden immigratiekosten zullen  Nederland nog naar de sociale en    financiële afgrond brengen. 

   

 7. rinus

  @jofele jood. Dat zegt de PVV ook al jaren. Waarom moet dat speciaal hier. Opvang in regio dus.  Maar dat staat er natuurlijk niet bij hier boven. Overigens doet de partij “van die ascocialen”, ” een klein groepje Nederlanders” en “onverstandigen” het beter dan bepaalde andere partijen. En ja, dat zal pijn doen. 

 8. jofele jood

  ” 1. Door te zeggen dat de grenzen helemaal dicht moeten zeg je dus dat veel echte vluchtelingen – christenen, bijvoorbeeld, maar ook niet-radicale moslims, alawieten, etc. – uit Syrië maar aan hun lot moeten worden overgelaten.”

   

   

  Daar pleit de PVV in het geheel niet voor, er wordt gepleit voor opvang in de regio, en zo vreemd is dit niet gezien de problemen die dit land reeds heeft met allochtonen van niet Westerse afkomst!

 9. KeesvanD

  PVV een asociale club?

  Dat is nog eens een asociale opmerking. Je kunt het niet laten om sneren richting PVV uit te delen. Bah.

 10. Jonas

  Wilders heeft gelijk. Het moet strenger wat betrfet het aantal asielzoekers hier toe te laten.Zeke omdat we daarmee islmieten die fanatiek zijn in de islam maar verder analfabeet of laaggeletterdheid meenemen. Die zijn gevaarlijk. Voor Christenen is hier zeker wel plaast. Daar heeft de PVV geen opmerkingen over gemaakt. Meer dan 80 % van de asielaanvragen zijn geen echte vluchtelingen maar gelukzoekers. Want vluchtelngen vluchten naar buurlanden. Laten ze daar asielzoekers opvangen. Zeker die zeer rijke oliestaten hebben ruimte zat.Maar die zijn egoïstisch en geven niets om hun broeders en zusters. Ze geven alleen om geld en macht. Inderdaad ten koste van de gewone mensen. Nee PVV heeft gelijk. Minder asielzoekers en niet laten ringeloren door de linkse kerk zoals de PVDA.

 11. V.K.

  -Tsunami’s, ach, Michael gaat voor het fatsoen, gisteren werd mij via het staatsjournaal/voorlichting gemeld dat rijden door het rode licht een criminele daad wordt

  -Er lopen plenty Isis mannetjes rond, vers uit Syrie, welke het voor de staat op een of ander een probleem is om deze op te pakken..

  En fatsoensrakker  Michael  maakt zich zorgen om het woordje Tsunami.

 12. Charles de Gaulle

  Kennelijk ben ik naar de maatstaven van Michael van de Galiën geen verstandig mens met fatsoensnormen.

  Prima, ik kan wel leven met die kwalificatie, gelukkig zijn er nog een of anderhalf miljoen mensen in dit land die niet voldoen aan de normen van Michael en die liever een halve oplossing van de PVV zien dan helemaal geen oplossing van het slappe zootje dat hu het Binnenhof bevolkt.

 13. Bes Tolen

  Democratie is het middel om een domme bevolking machteloos te maken en te houden. Zo’n bevolking hoeft niet op enige clementie te rekenen van machthebbers. Of die nu in het binnenland zitten of in het buitenland. Kortom, we gaan er met zijn allen onderdoor. Medelijden past niet, verontwaardiging past niet. Uitroeiing van de oorspronkelijke de autochtone bevolking is onafwendbaar. Dit na een periode van uitbuiting. Eerloze ondergang. Maar wie treurt daarover? Niemand. Echt. Want daar is al lang over beslist. Door Kok en de rechtspraak. En vooral door een stelletje communisten van zo 1980, die de politieke richting van Nederland hebben bepaald. De grondwet kreeg hun uitleg en nog erger, op belangrijke punten hun tekst. Sorry, echt CPN waarvan er na de oorlog betaald werd door de Sovjet-Unie. Wie interesseert dat? Niemand toch? Alleen de nodige hardheid kan nog redden.

 14. cmsuijkerbuijk

  1939…………..

 15. Lia@DDS

  Het boertje zit je wel in de weg,  hè?

  Wanneer ga je nu eens Letten op de hoofdzaken ipv op de bijzaken?

  Mvg.

 16. ave1949

  Wat nog onderbelicht blijft in de discusie en wat niemand durft te zeggen is het volgende verhaal: een christelijke Syrier wonend in ons land moest eigenlijk zijn gevluchte moeder in het Azc achterlaten. Echter ze kwam daar tussen 200 fundamentaiistische mannen terecht. Zn moeder durfde hij niet achter te laten dus als “op bezoek zijnde” heeft hij haar weer meegenomen. Ps. Hij was verplicht zn moeder aan te melden als ze asiel wilde krijgen. Deze fundamentalisten komen de gelederen binnenkort weer versterken. Dat is het echte verhaal dat men vergeet te vertellen. Echte vluchtelingen hebben recht op een plaats, maar wel onze nirmen en waarden onderschrijven

 17. rinus

  @KeesvanD. Ach, met dit soort kreten kom je weer in een goed boekje. Het zijn giftige boosaardige opmerkingen waar meer achter zit. Reken maar dat Wilders sommigen danig in de weg zit.

   

  Juist de duizenden kilometers verderop zittende Michael aakt juist deel uit van een klein clubje mensen. Zo te zien meerendeel mensen die zich verheven voelen en geen enkele binding hebben met gewoon volk. En juist die mensen zijn de ongebreidelde immigratie met de daarbij horende problemen spuugzat. 

   

  Overigens, over asocialen in de tweede kamer gesproken, ik herinner een zeer lafhartige aanval tijdens de afgelopen Algemene politieke beschouwingen tussen Bontes en Zijlstra. Zelfs laatstgenoemde zei dat hij veel en veel liever Wilders had dan een mislukte kopie. Maar ja, dat zijn natuurlijk keurig nette rechtse mensen, ook al hebben ze de plekjes niet eens zelf verdiend. Gelukkig bedekt Louis altijd zorgvuldig zijn tatoo.

 18. Johanna

  joga 15:30  De  Saoediërs zijn de beste vrienden van de  Amerikanen en de EU leiders.   De  grote christelijke concurrent Poetin deug niet volgens  de vrienden van Abdoellah.

 19. MS

  De PVV geeft zo gigantisch gelijk. De grenzen moeten gewoon potdicht, en wanneer dat gerealiseerd is dan gaan we enkele uitzonderingen maken voor gevluchte Christenen en wellicht Alawieten die natuurlijk moeten worden opgevangen, liefst in de regio maar als dat niet kan in onze contreien, waarbij ik dan natuurlijk denk aan meerdere landen in Europa. Maar ja, wat maakt het uit wat ik denk, Rutte & co doen wat ze zelf willen, en zolang die godvergeten PvdA in dit kabinet zit zal er niets veranderen en geen enkele grens dichtgaan. Maar het is gewoon broodnodig dat de PVV dit soort dingen herhaalt en herhaalt, totdat het doordringt tot het brein van de kiezers waar de schoen wringt en wie schuldig is aan de islamisering van Nederland, nl. vooral de PvdA maar ook alle andere partijen behalve de PVV.

  MvdG is zo duidelijk anti-PVV, dat vind ik ongelooflijk jammer en ook dom, want doorgaans blinkt hij niet uit in het onderbouwen van standpunten.

   

 20. Johanna

  PVV is de echte sociale  politieke partij,  die van mening  is  dat  asielzoekers uit niet islamitische landen moeten worden opgevangen in  de eigen regio’s.

 21. Henk

  Eigenlijk noemt Michael 3 sterke argumenten die pleiten voor de PVV en 1 argument tegen de PVV. Bij de zwakke argumenten  2 en 3 (die eigenlijk op hetzelfde neerkomen en dus 1 argument behelsen) gaat het namelijk niet om de inhoud, maar om de toon van de PVV. Ik ben ook niet altijd gecharmeerd van de toon die de PVV aanslaat en ze stoten daarmee potentiële kiezers af. Maar uiteindelijk gaat het om de inhoud en niet om de toon.

  Persoonlijk zie ik wel wat in de visie van Jan Gajentaan, die hier onlangs een stuk hierover schreef.

  Opzeggen vluchtelingenverdrag, zodat asielzoekers niet meer zonder meer toegelaten hoeven te worden. Want eenmaal binnen krijg je ze moeilijk weg, ook al wordt het verzoek om asiel afgewezen.

  Asielzoekers komen hier alleen nog op uitnodiging van de Nederlandse staat. Dan is ook meteen bezwaar nummer 1 van Michael opgelost. Christenen e.d. mogen hier blijven komen op basis van uitnodiging. 

  Overigens geloof ik niet (meer) in het concept gematigde moslim. Elke moslim leeft op basis van de Koran en er  is niets gematigd aan de Koran.

  Verder moet Nederland opvang in de regio ondersteunen en daarvoor bv een deel van het budget voor Ontwikkelingshulp reserveren.

 22. Breinbrouwsels

  Waarom werden er wel ruim 1 miljoen ( 1.000.000) arbeidsongeschikten die vroeger en mogelijk ook nu nog lekker de hangmat indoken opnieuw gekeurd (mag wel weer 1 keer gebeuren, soort APK) waardoor de helft weer aan het werk moest en van de rest 90% voor de helft arbeidsgeschikt werd verklaard? Waarom gebeurt dit niet met asielzoekers die onder eerdere softe wetten hier binnenstroomden of door honderden Pardonnen hier in de hangmat konden gaan liggen?

   

  Waarom worden de wetten op dit terrein die door oude aftandse en wel ergcommjnistische regeringen werden opgetuigd om in het broekje van het vriendinnetje bij Cordait con suis te mogen met het uiteindelijke doel om tsunamies te veroorzaken, niet ongeldig verklaard of staatsgevaarlijk evenals de overeenkomsten met de vijand, de VN en de Mensenknechtenmetpietenschooiers, waarom toch, waarom?

 23. cmsuijkerbuijk

  Inderdaad wáárom per sé hier? Om het “goede gevoel” dat dat geeft? Ik vind het ronduit asociaal en misdadig, om die mensen uit hun regio hier naar toe te halen, om het zogenaamde geweten van de Gutmensch te sussen (en ja, daar hoort na dit bovenstaande stuk óók Michael van der Galiën bij!) en hen bovendien een cultuurshock te bezorgen van jewelste. Alle vluchtelingen, als gevolg van wélke ramp of oorlog dan ook, dienen in de regio opgevangen en geholpen te worden. Er is geen énkel excuus, maar dank ook geen énkel, om deze mensen een wereldreis te laten maken naar een vreemd land zodat ze ontworteld raken. Het is helemaal niet nodig, deze mensen hier op te nemen. En wie bepaalt overigens, wie wél en wie niét naar de West-Europese vleespotten kunnen? Als ze op eigen gelegenheid komen, zijn ze bemiddeld, want dat kost geld, dus kunnen ze voor zichzelf zorgen en hoeven wij dat niet te doen. En als ze géén geld hebben om zo ver te kunnen reizen en ze komen tóch hier aan, dan is er iets goed fout en zijn er waarschijnlijk mensensmokkelaars in het geding.

  Al het geld wat de regering en haar trawanten, de vluchtelingenindustrie hier over de balk smijt en daarmee de autochtone bevolking tegen zich in het harnas jaagt, kan vele malen beter én efficiënter gebruikt worden voor hulp in de regio. Dat is ten eerste male veel goedkoper, de vluchtelingen hoeven géén ellenlange procedures te doorlopen, ze zijn tóch min of meer in de eigen cultuur én de hulp kan efficiënter ingezet worden!

  En kom niet aan, dat dat niét zo is, want de Palestijnen bevalt het wel zó goed, dat die intussen niet anders meer willen!

  Geen verstandig mens met fatsoensnormen zou willen, dat die mensen hier naartoe gehaald werden!

 24. Johanna

  Hoe zou het toch komen dat  er in de VS zo weinig moslims wonen?  Waarom komen ze met miljoenen richting Europese landen. Waarom  vragen ze geen asiel aan in eigen islamitische landen? Waarom hier?

  Waarom moeten al de asielzoekers uit Syrië,  Irak,Iran,Afghanistan  en Burkina  van  minister Asscher een  nietszeggende participatieverklaring tekenen.  Waarom moeten zij na  burgeroorlog en uitmooren christenen en Joden  niet naar hun oorspronkelijke landen terug om op te bouwen en te ontwikkelen? Hebben zij niet meegevochten  tegen eigen mensen, tegen Joden en christenen?  Zijn ze nu ze ons papiertje willen inééns wel vrienden van andere moslims, christenen,Joden, homo’s vrouwen enz?

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.