Realityprogramma over seks met maagden blijkt nep

Geen categoriesep 22 2014, 12:45
Nou ja, zeg.
Wie heeft het RTL 5-programma 'Ik heb het nog nooit gedaan' weleens gezien? Ik heb een paar afleveringen gekeken, maar ik haakte af nadat het 'realityprogramma' - zoals zo'n programma dan heet - zo ontzettend ongeloofwaardig begon te worden dat ik maar besloot dat ik beter naar een film kon gaan kijken, want het verhaal van een film als The 40-year-old Virgin steekt beter in elkaar dan het broddelwerk van 'Ik heb het nog nooit gedaan'.
Ik dacht - en wist - tijdens het kijken van het programma waarin 'eeuwige' maagden in de leeftijd van 20 tot 48 jaar hun verhaal doen: waar ik nu naar zit te kijken, is onzin. Ja, er zijn ongetwijfeld volwassen maagden op deze wereld die nog nooit seks hebben gehad maar nee, er zijn echt geen mensen die zich vrijwillig melden om met die mensen op date te gaan en misschien zelfs seks met ze te hebben.
En wat blijkt: net zoals vrijwel alle realityprogramma's is een (groot) deel van het RTL 5-programma in scène gezet. Shocking! De Volkskrant heeft vanochtend het hele verhaal:

"De hele date was fake," zegt een jongen die een 'afspraakje' had met een maagdelijk meisje. In de aflevering werd gesuggereerd dat ze elkaar onlangs hadden ontmoet. In werkelijkheid zijn ze al jaren vrienden, zegt de jongen, die anoniem wil blijven omdat hij een geheimhoudingsverklaring moest ondertekenen van RTL. "Ik deed mee om haar op haar gemak te stellen." Hij zegt dat producent No Pictures Please hiervan op de hoogte was.

"Eigenlijk was alles geacteerd', zegt Mario (niet zijn echte naam), die als maagd deelnam aan Ik heb het nog nooit gedaan. "Op elke locatie waar we kwamen was er een verhaal uitgedacht. Als de producer vond dat we het niet goed uitvoerden, viel hij tijdens het gesprek in: 'Vraag nu eens aan Mario...' En dan deden we dat."

In het artikel van de krant staan nog meer voorbeelden van de oplichterij door de producent van het realityprogramma. Weet je, ik kan me er niet echt druk om maken. Ik vind dat iedereen allang hoort te weten dat realityprogramma's gescript zijn en dus slechts deels of zelfs helemaal niet de waarheid laten zien. Hoe zeg ik het netjes? Als je dat niet weet, dan ben je een tikje naïef.
Realityprogramma's hebben weinig to niks met de realiteit te maken. Knoop dat nou eens in de oren, mensen. Ze zijn bedoeld als vermaak. Het zijn geen documentaires die zijn gericht op waarheidsvinding. Zodra je dat in je achterhoofd houdt, is zo'n programma misschien nog best leuk. Als je het vooral niet serieus neemt en als je ervan houdt om gefopt te worden, that is. Nee, doe mij maar een fictieserie van een van de grote productiehuizen (ik loop bijvoorbeeld ernstig achter met Game of Thrones). Vind ik toch een stuk leuker.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten