Ronselpraktijken IS in NL

Geen categoriesep 09 2014, 12:00
Er komt geen einde aan
Een groeiende groep Nederlandse jonge vrouwen worden verleid om af te reizen naar Syrië of naar het enorme gebied in Irak wat door IS(IS) wordt gecontrolleerd. Radicalen roepen de (bekeerde) vrouwen -vaak via sociale media- op, om te huwen (de zogeheten 'genotshuwelijken') met de IS-strijders. Zij zouden de IS-barbaren zo moeten 'steunen' in hun strijd tegen de 'ongelovigen'.
En het blijft niet bij huwelijken alleen. Sommigen zijn zeer actief in het ronselen van andere meiden om mee te doen aan de 'heilige strijd' (jihad) tegen de ongelovigen. Zorgerlijker is dat de Nederlandse overheid te schijterig is om in te grijpen. Toen de 20-jarige Somalisch-Nederlandse ’Oum Usama’ uit Zoetermeer vorig jaar werd gearresteerd op verdenking van ronselen van jongeren voor de jihad en er een storm van protesten opstak onder polderjihadi’s, die serieuze dreigementen uitten, werd zij weer vrijgelaten.
Of wat te denken van de gewezen Nederlandse militair (!) Omar Yilmaz? Hoe kan het zijn dat mensen met twee paspoorten deel mogen uitmaken van ons Nederlandse beroepsleger? Men ziet nu waar de loyaliteit kan liggen. Zo'n risico moet je als staand beleid per definitie uitsluiten natuurlijk. Maar de wegkijkers hier denken dat het maar om een klein groepje 'radicalen' gaat (Van Aartsen). Maar wel gesteund door driekwart van de moslimbevolking... Van wat ik tot nu toe gezien heb aan beoogde maatregelen van het kabinet is er alle reden tot grote verontrusting. De problematiek wordt zwaar onderschat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten