Schilderswijk lacht politie uit

Geen categoriesep 10 2014, 10:14
Volstrekt incompetent, machteloos, goedgelovig en naïef.
Inwoners van de beruchte Haagse Schilderswijk vinden het blijkbaar maar wat vermakelijk dat de politie er nogal wat moeite mee heeft om de moslimjongeren te vinden die de Pro Patria-demonstratie van een maand geleden uit de hand lieten lopen. De autoriteiten slagen er maar niet in om de verantwoordelijke individuen op te sporen. Daarom zijn er foto's uitgedeeld van ze onder het motto: 'Als je weet waar deze personen zijn, meld je dan.'
Het gevolg daarvan? De politie wordt gewoon keihard uitgelachen. De Telegraaf heeft hier vandaag een video over gepubliceerd. Kijk het filmpje even; het zal u dan ook snel duidelijk worden dat de overheid zichzelf totaal voor gek zet... en werkelijk geen enkele vorm van macht en invloed heeft in de Schilderswijk.
Verslaggever Alexander Bakker legt uit dat hij met enkele jongeren heeft gesproken in theehuizen in de buurt. "Eigenlijk wordt de politie daar een beetje uitgelachen dat ze na vijf weken een aantal mensen nog steeds niet hebben gevonden. Het gaat bijvoorbeeld om verdachte nummer twee en die wordt door de politie verdacht van het gooien van stenen. Volgens de jongens in de Schildersweek woont hij gewoon achter de Hoefkade en komt hij nog iedere dag op straat. Daarom zijn ze extra verbaasd... dat de politie deze jongen niet kan vinden."
Gevraagd of ze die informatie niet door willen spelen aan de politie lieten de jongeren er geen twijfel over bestaan aan wiens kant ze staan: "Het botst regelmatig tussen jongeren en agenten in de wijk, en ze zijn daarom ook niet van plan om hun kameraden - zoals ze dat zien - te verraden."
Er is geen betere manier om de onmacht van de autoriteiten te verwoorden. En dan heb ik het niet alleen over de Schilderwijk, maar over 'probleemjongeren' (lees: allochtone moslims die dreigen te radicaliseren) in het algemeen. Politici roepen af en toe dat het 'zo niet kan,' maar dat is het dan weer. Uiteindelijk wordt alles toch met de mantel der liefde bedekt, waardoor dit soort figuren een geheel eigen cultuur in een cultuur hebben geschapen; en dan niet zomaar een cultuur, maar één die lijnrecht tegenover de onze staat.
De Schilderswijk is niet langer Nederlands grondgebied... en de overheid doet er niets aan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten