SP en CDA: ‘Kabinet verrast door radicalisme’

Foto:

Stekeblind.

Deze partijen hebben natuurlijk gelijk, maar hoe heeft het in vredesnaam kunnen gebeuren? Een ieder met ook maar een beetje kennis van zaken had jaren geleden al door dat steeds meer Nederlandse moslims radicaliseren:

CDA en SP vinden dat het kabinet te laat heeft gereageerd op de nieuwe tekenen van moslimradicalisme en IS-terreur. CDA-leider Buma zei in de Tweede Kamer dat het kabinet overrompeld lijkt door de ontwikkelingen. SP-voorman Roemer voegde eraan toe dat extremisten veel te lang hun gang konden gaan. “Waarom heeft het zo lang moeten duren?”

In een normaal land en in normale tijden zou het kabinet verantwoordelijk worden gehouden voor deze wanprestatie, maar helaas is het Nederland van anno 2014 alles behalve normaal. Nu komen de bewindspersonen er gewoon mee weg. Ze hoeven hun excuses zelfs niet meer aan te bieden. Er wordt net gedaan alsof de overheid er niets aan had kunnen doen, en dat is het dan weer.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!