Tijd voor vernieuwing

Geen categoriesep 30 2014, 17:44
Het is tijd voor vernieuwing en verandering. Dat geldt voor DDS Nieuwe Stijl en dat geldt ook voor mij.
Na bijna twee volle jaren met buitengewoon veel plezier voor De Dagelijkse Standaard te hebben gewerkt kondig ik nu mijn afscheid aan als redacteur/columnist. Dat betekent echter niet dat ik het vak verlaat, want met ingang van morgen, 1 oktober, maak ik de overstap naar de site van Follow The Money, waar ik zowel zal blijven publiceren (zij het minder frequent dan u van mij gewend was op DDS), als nog nader in te vullen coördinerende en redactionele taken zal verrichten.
Follow The Money richt zich vooral op onderzoeksjournalistiek, een lacune in Nederland, maar wel iets waaraan een grote behoefte bestaat. We willen een tegenwicht vormen tegen de afbraak van bestaande journalistieke instituten, een bijdrage leveren aan de vernieuwing in onze bedrijfstak en bovenal wil FTM maatschappelijk een verschil kunnen maken. FTM is vanaf 2010 actief, een jaartje korter dan DDS en richt zich door haar gekozen visie en missie op een iets ander publiek. Dat komt de broodnodige pluriformiteit in het Nederlandse medialandschap alleen maar ten goede.
DDS krijgt vanaf morgen een nieuw jasje, zoals u gelezen heeft, en gaat zich meer richten op kortere commentaren op het dagelijkse internationale nieuws. Een uitstekend moment derhalve voor een wisseling van de wacht. Voor langere stukken, die dieper op de materie ingaan kunt u terecht bij de nieuwe productie van Joshua Livestro: Jalta.
Ik wil hem en mijn collega-redacteuren - en met name de harde werker Michael van der Galien - bij DDS van harte danken voor de uiterst plezierige samenwerking van de voorbije jaren. En ook al is het liefdewerk, oud papier, geen van ons kan zeggen dat we niet enorm veel geleerd hebben en kennis hebben opgedaan. En dat, waarde lezers, is onbetaalbaar. Ook wil ik graag van de gelegenheid gebruik maken om mijn gastauteurs en mede-columnisten bij DDS Finance te bedanken (gelukkig blijven drie daarvan schrijven voor DDS). Samen hebben we er een mooie pagina van gemaakt. En last but not least wil ik uiteraard ook mijn vele vaste lezers, reaguurders en criticasters bedanken. Zonder hen heeft een columnist geen betekenis. Dank jullie allen, het was me een waar genoegen.
DDS Nieuwe Stijl en Jalta wens ik heel veel succes. En graag tot ziens bij Follow The Money, 'just keeping them honest'.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten