Verhoogde bewaking gebouwen EC

Geen categoriesep 23 2014, 12:44
De Europese Commissie heeft besloten haar gebouwen strenger te beveiligen na berichten dat islamitische jihadisten een aanslag wilden plegen.
Dat lijkt me heel verstandig, aangezien ik uit eigen ervaring kan melden dat het heel eenvoudig is om met een auto vol explosieven de parkeerkelder daar in te rijden als men beschikt over een toegangspasje. Er hoeft maar één van de tienduizenden ambtenaren van de Commissie mee te werken en je rijdt zo de garage binnen. En zo heel onwaarschijnlijk is het niet dat er iemand mee wil werken, tenslotte werkte ook Yasmina Haifi voor het ministerie van Justitie. Infiltratie door moslims in het Openbaar Bestuur is in elk geval in Nederland al heel normaal, zie ook dit stuk van collega Frank Verhoef. Uit niets blijkt dat moslims willen integreren in de westerse samenleving, sterker, uit onderzoek van professor Ruud Koopmans van de prestigieuze Von Humbolt Universiteit in Berlijn blijkt, dat een meerderheid van de in Nederland woonachtige moslims het niet zo goed voor heeft met de waarden van onze samenleving, maar liever de voorkeur geeft aan hun eigen islamitische cultuur. Begrijpelijk, maar dat is dan wel vragen om problemen.
Afgelopen weekend werd bekend dat twee voormalige (Turks-Nederlandse) Jihadgangers uitgewerkte plannen hadden om gebouwen van de Commissie op te blazen. Gelukkig konden de twee voortijdig gearresteerd worden, maar een volgende keer lukt dat misschien niet. Daarom is het buitengewoon verstandig, dat de Commissie beveiligingsmaatregelen heeft getroffen, al voegde een woordvoerder er wel aan toe dat er van 'een concrete bedreiging' geen sprake was. En ook de woning van kersvers eurocommissaris Timmermans moet intussen beveiligd worden vanwege verhoogde dreiging, zoals de NRC gisteren wist te melden. En ook al doet het Ministerie van Veiligheid en Justitie geen uitspraken over de achtergronden van de mogelijke dreigers, men hoeft natuurlijk geen helderziende te zijn in welke richting die gezocht moeten worden.
Deze verscherpte maatregelen zijn natuurlijk bijzonder verstandig, temeer daar gisteren nog door IS(IS) werd opgeroepen om 'hoe dan ook en waar dan ook burgers te vermoorden uit de landen van de coalitie die tegen de extremisten strijden'. IS(IS) woordvoerder Abu Mohammed al-Adnani ging vooral tekeer tegen 'de wraakzuchtige, vuile Franse ongelovigen', maar ook moesten andere Europese, Amerikaanse, Australische en Canadese ongelovigen worden vermoord. De niets-ontziende haat tegenover het Westen van de Jihadisten kent geen grenzen en beperken zich niet door 'enkele geflipte individuen', zoals burgemeester Van Aartsen en anderen van de wegkijkbrigade ons willen doen geloven, maar worden 'breed gedragen' door de moslim gemeenschap; dat bleek ook uit het onderzoek van eerder genoemde professor Koopmans.
Deze waarschuwt er dan ook voor, dat het probleem niet verdwijnt door net te doen alsof het niet bestaat en roept de autoriteiten op om werk te maken van dit groeiende probleem. Dat lijkt me een buitengewoon bruikbaar advies voor bestuurders zoals Van Aartsen, die klaarblijkelijk van mening zijn dat het maar om enkele 'incidentjes' gaat. Het wachten is dan op een volgend 'incidentje' met mogelijk tientallen doden tot gevolg. Gaan we daarop zitten wachten of gaan we de samenleving beschermen tegen dit soort radicalen? Als het kalf verdronken is dempt men de put; maar laten we hopen dat ons landsbestuur dit voorkomt en écht werk maakt van de bestrijding van dit islamitisch extremisme, dat zich helaas al in teveel facetten manifesteert in onze samenleving.
Hier vindt u een overzicht van mijn columns en u kunt mij hier volgen op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten