Wilders wil héél véél ‘taqqiya-moslims’

Foto:

Geert Wilders schreef een ronkend anti-islamstuk voor het prestigieuze Gatestone Institute over het islamprobleem in Nederland. Hij schiet echter ruimschoots zijn doel voorbij door zijn potsierlijke maatregelen.

De anti-islamkliek in Amerika is niet zo heel groot. Het heeft er waarschijnlijk mee te maken dat slechts 0,8% van alle Amerikanen islamitisch is, tegenover – pak ‘m beet – 5% in Nederland. Vandaar dat wanneer de Yankees beschouwingen zoeken over de mohammedaanse godsdienst ze al snel de ogen op Europese blikvangers als Geert Wilders richten.

Vanzelfsprekend gebruikt Geert Wilders – op zijn beurt – graag de Amerikaanse aandacht voor zijn zaak. Deels natuurlijk omdat in Amerika in veel sterkere mate dan bij ons media-aandacht om te zetten is in keiharde duiten. En deels, uiteraard, zodat hij zijn partij kan voorzien van een zweem van internationale legitimiteit, wat hem een electoraal argument oplevert. Nederlanders zijn immers nogal snel geïmponeerd wanneer je over jezelf kan melden dat je in hoog aanzien in het buitenland staat.

En met zulke wederkerige voordelen kan het natuurlijk niet anders dan dat je vroeg of laat dit ziet gebeuren: een Engelstalig artikel van de PVV-leider op de website van de prestigieuze Amerikaanse denktank Gatestone Institute. Heel mooi voor ome Geert! Er is echter één probleem: Wilders laat weer eens zien dat zijn visie op de islam allesbehalve coherent is.

Ten eerste pretendeert de geblondeerde politicus dat er maar één islam is, met maar één type moslims. Te weten de ultraradicale, gewelddadige koppensnellersislam die niks anders doet dan haatzaaien en aanslagen plegen. Fijne boodschap voor alle gematigde moslims die misselijk worden van de misdaden van ISIS en alle wreedheid die gepaard gaat met de sharia! Wilders ontkent dus totaal dat er zat vredelievende moslims zijn die geen kwaad in de zin hebben.

Ten tweede is het natuurlijk een tikje naïef als je denkt dat wanneer je mensen een eed laat zweren, dat ze dan automatisch onze wetten en gewoonten gaan respecteren. Dat het probleem van de radicalisering plotsklaps verdwijnt op het moment dat je een handtekening laat zetten.

Kennelijk kan Geert Wilders het zich dus niet voorstellen dat radicalen daarover zouden liegen. Wat natuurlijk erg vreemd is, aangezien Wilders nota bene zelf een aantal jaar geleden nogal een boom heeft opgezet over het begrip ‘taqqiya’ (het liegen omwille van de islam). En nu ineens wil hij namens de PVV een maatregel introduceren om taqqiya juist te bevorderen? De consistentie is ver te zoeken. Wilders roept dus gewoon maar wat.

Ik hoop voor het Gatestone Institute dat ze binnenkort ook nog wat scherpere islamcritici zullen importeren uit Europa. Want in Amerika hebben ze het nog niet door, maar in Nederland wordt het immer duidelijker: Geert Wilders is geen serieuze deelnemer aan het islamdebat, maar de hofnar.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!