Annabel Nanninga (Jalta) háát politieke correctheid

Geen categorieokt 11 2014, 10:00
Dat belooft nog wat te worden met de nieuwe rechtse publicatie Jalta.
Vanaf aanstaande maandag gaat de redactie van Jalta in een speciale campagneweek laten zien wat het in huis heeft en waarom iedereen abonnee moet worden. Er verschijnen dan onder andere columns van Nausicaa Marbe, Frits Bolkestein en Thierry Baudet. Bart Schut en adjunct-hoofdredacteur Annabel Nanninga brengen originele reportages. Het belooft een mooie week te worden. Dat blijkt wel uit het uitstekende interview met Nanninga vandaag in Het Parool.
Eigenlijk zou iedereen even Het Parool moeten kopen vandaag om te lezen wat Nanninga te zeggen heeft. Over Jalta, haar nieuwe plekje, zegt ze:

"Jalta is, even simpel gezegd, een slim rechts platform. Dus geen vuistjesmaaiend-weg-met-alle-buitenlandersgedoe, maar we zeggen wel: dit zijn onze normen, waarden, regels en vrijheden, en die mogen niet onder druk komen te staan. Ja, dat doet GeenStijl ook, maar Jalta wordt net iets serieuzer en volwassener. Intellectueler ook, zonder dat je dan meteen aan een babyboomer met een Concertgebouwabonnement denkt die nog nooit een Marokkaan van dichtbij heeft gezien, maar wel vindt dat mensen die ertussen wonen racistisch zijn als ze ergens iets van vinden. Wij zijn wat meer in de realiteit geworteld."

Maar dat is zeker niet het enige interessante dat ze zegt in het interview. Sterker nog, haar uitspraken over ISIS, feminisme en politieke correctheid zijn nog veel interessanter. Nanninga legt uit waarom ze zichzelf géén feminist noemt: "Het feminisme is gekaapt door gezeik over speelgoed, okselhaar en fluitende bouwvakkers. Rot toch op. Bovendien halen al die non-issues de aandacht weg van de échte issues, zoals de positie van vrouwen binnen de islam. Maar daar branden de meeste feministen hun handen liever niet aan." Spijker, kop, etc.
Ook is Nanninga snoeihard over politieke correctheid en lafheid, twee dingen waar ze een broertje dood aan heeft. Volgens de adjunct-hoofdredacteur van Jalta is lafheid "de slechtse eigenschap die een mens kan bezitten". Ik citeer: "Laatst ook weer, dat militairen van Defensie niet langer in uniform mogen reizen. Dat zijn mensen die wij vragen hun leven voor ons te wagen. Die ga je toch niet wegstoppen? Politieke correctheid is ook lafheid. Zeggen dat IS niets met de islam te maken heeft, is ook lafheid."
Hoppa. Abonnee worden van Jalta kan hierrr. Kost maar 7 euri per maand en daar krijg je héél veel voor terug. Voor wie nog even de kat uit de boom wil kijken: volgende week dus een campagneweek met een week lang Jalta gratis op proef. Vergeet niet dat Jalta alleen van start gaat als ze genoeg abonnees binnenhalen (5.000). Help Nanninga (en de rest van de geweldige redactie) dus de winter door en word vandaag nog abonnee.
Volg Frank Verhoef op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten