Eindelijk aangifte tegen fraudeur Henk Krol

Geen categorieokt 29 2014, 13:00
Laat de strafrechter zich inderdaad maar eens buigen over Krols financiële strapatsen.
Het zat er natuurlijk al maanden aan te komen; de ene na de andere onthulling wordt gedaan over Henk Krol en hoe de man tijdens zijn bewind bij de Stichting Vrienden van de Gaykrant de ene na de andere subsidie en pensioensuitkering stak in z'n eigen huis of z'n vluchtheuvel 50PLUS. Het moest er eens van komen, en vandaag is het dan ook eindelijk gebeurd: er is bij de politie aangifte gedaan tegen Henk Krol:

De stichting Vrienden van de Gaykrant heeft vandaag aangifte gedaan tegen Henk Krol, Tweede Kamerlid van de ouderenpartij 50Plus. Volgens de stichting heeft Krol zich schuldig gemaakt aan oplichting en valsheid in geschrifte.

Krol zou subsidiegeld van het ministerie van Onderwijs dat was bestemd voor de stichting hebben gebruikt voor de website van de partij. Dat maakte advocaat Oscar Hammerstein vandaag bekend.

In tegenstelling tot de recente zaak tegen Geert Wilders vind ik het in dit geval wél goed dat Henk Krol in een strijd met justitie verwikkeld dreigt te raken. De reden lijkt me immers helder: politici hebben een voorbeeldfunctie en dienen dus van onbesproken gedrag te zijn. Met 'opiniedelicten' kan je daarmee nog wat schipperen, maar met fraude, verduistering, zwendel en valsheid in geschrifte is bepaald niet te lachen of te marchanderen.
Vandaar dat het heel erg prima zou zijn als Krol veroordeeld wordt tot het betalen van een forse boete en/of eventjes mag brommen achter slot en grendel. Zo'n man is bij uitstek niet geschikt om Nederland te vertegenwoordigen op het nationale niveau.
Maar voordat de rechter zich hierover uitspreekt mag 50PLUS eerst nog wel eens wat introspectie plegen. Hoe lang willen ze nog blijven beweren dat er een 'complot' tegen Henk Krol gaande is, en de man niet gewoon een boef is? Hoe lang vinden ze het nog prima dat hij een Tweede Kamerlid is en de partij op nationaal vlak vertegenwoordigt?
Het is tijd voor een ontkrolling van Nederland. De Gaykrant, de Tweede Kamer en 50PLUS zouden er allemaal wijs aan doen afstand te nemen van de oud-homorechtenactivist. Want de beerput die de man achter zit meesleept is diep, en stinkt enorm.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten