Leugenachtige Femke Halsema valt DDS en Jalta aan

Geen categorieokt 15 2014, 11:00
Oh, nee, we maken ons schuldig aan "patriottische correctheid"!!!
Femke Halsema is niet te spreken over De Dagelijkse Standaard (deze website dus) en Jalta, de nieuwe website van Joshua Livestro. In een column voor De Correspondent beschuldigt ze ons en onze vrienden van "patriottische correctheid."
Ze legt uit wat ze daarmee bedoelt (vrees niet, aangezien ze alles behalve een origineel denker is heeft ze die term gewoon gejat van een ander, in dit geval de Amerikaan Robert Hughes):

 Robert Hughes beschrijft naast de politieke correctheid een tweede, even zo groot kwaad - in zijn geval in hedendaags Amerika. Hij noemt het de 'patriottische correctheid': diepe conservatieve angst voor menging van mensen en culturen die gepaard gaat met paranoïde overdrijving. Het kost weinig verbeeldingskracht om deze ook in Nederland te zien, en vooral in de media [red.: De Telegraaf, GeenStijl, DDS en Jalta] die ik eerder aanhaalde. Voor de patriottisch correcten zijn de moslims 'een vijfde colonne,' wordt Nederland kapot gemaakt door mensen met een 'getint uiterlijk' en vernachelen de 'negers' 'onze' cultuur. En elke (voorzichtige) criticus die vindt dat de problemen niet deze hysterische proporties hebben aangenomen is op zijn minst een 'wegkijker'.

Nou weet ik niet precies of Halsema de websites waar ze over spreekt ook daadwerkelijk leest, maar als dat zo is, is ze ronduit leugenachtig bezig. Het zal haar verbazen, maar ik ben hoofdredacteur van De Dagelijkse Standaard. Raad eens wat mijn spirituele overtuigingen zijn?
Nou, doe eens, Femke? Christenconservatief? Radicaal-katholiek? 
Uh nee. Ik ben soefi-moslim. Denkt ze nou echt dat ik en de andere redactieleden geloven dat moslims in het algemeen een "vijfde colonne" zijn? En wat is dat voor onzin over dat Nederland kapot gemaakt wordt door mensen met een "getint uiterlijk?" Waar heeft de redactie van deze site dat ooit geschreven? De vrouw van adjunct-hoofdredacteur Frank Verhoef is Aziatisch, de mijne komt uit Turkije. Het zal even schrikken zijn voor je, Femke, maar die zijn dus ook niet bepaald blank als een lelie, en hebben ook geen blauwe ogen en blond haar. Misschien dat je - jij die ontzettend genuanceerd pretendeert te zijn - eerst eens wat onderzoek kunt doen voor je dit soort walgelijke opmerkingen opschrijft.
Maar goed, dat is maar één persoonlijk probleem dat ik met haar stuk heb. Het ergste van dit flutverhaal dat vol onwaarheden, blinde aannames, vooroordelen en persoonlijke aanvallen staat is dat mevrouw Halsema het tegenstrijdig vindt dat wij en Jalta voor een vrije wereld strijden, waarin iedereen gelijke rechten heeft, "homo's, yezidi's, en vrouwen" incluis, terwijl we ons tegelijkertijd verzetten tegen de verspreiding van de radicale islam. Volgens haar betekent dit namelijk dat we in eigen land monocultureel zijn, maar internationaal multicultureel (want die arme Arabische mafketels kennen alleen maar extremistische culturen terwijl wij onze cultuur naar het Midden-Oosten willen importeren).
Heel gek, Femke, maar bij DDS hebben we er geen enkel probleem mee om onze cultuur superieur te verklaren boven die aan het Midden-Oosten. Dat geldt dus zowel in eigen land als daarbuiten. In het Midden-Oosten zou meer vrijheid zijn en zouden mensen gelukkiger zijn als ze onze manier van denken zouden adopteren. En dan bedoel ik niet de ideeën van een handvol linkse activisten die denken dat radicale organisaties in staat gesteld moeten worden om hun idiote denkbeelden aan de man te brengen en aspirant-terroristen op te leiden, maar de algemene liberale kernwaarden en het verlichtingsdenken waarop onze samenleving gebaseerd is. In dat systeem is altijd ruimte voor andersdenkenden, maar niet voor extremistische groeperingen.
Onze standpunten zijn dus helemaal niet tegenstrijdig: wij geloven dat ons systeem en onze cultuur in de belangrijkste opzichten superieur zijn aan die van het Midden-Oosten (en de rest van de wereld). Anders dan jij durven we ons daarom altijd hard te maken voor onze principes en waarden, zowel als moslimradicalen een genocide proberen te plegen in het Midden-Oosten als wanneer ze hele Nederlandse volkswijken in handen proberen te nemen.
Met dit stuk en de deels ongefundeerde en deels ondoordachte kritiek op DDS en Jalta bewijst Halsema voor de zoveelste keer dat ze niets meer of minder is dan een linkse activist, die rechts niet begrijpt en niet wil begrijpen, en leugens niet schuwt om andersdenkenden zwart (oh jee, dat zal tegenwoordig ook racistisch zijn: om andersdenkenden wit) te maken. Je zou denken dat een vrouw die zichzelf moreel superieur waant dat soort goedkope trucjes niet zou gebruiken in het maatschappelijke debat, maar helaas; achter dat moralistische imago zit een buitengewoon amorele (om niet te zeggen immorele) vrouw verstopt.
Volg Michael van der Galien op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten