Gekkigheid: 50Plus steunt megafraudeur Henk Krol

Geen categorieokt 24 2014, 13:00
"In Nederland is iemand pas schuldig als dit wettig en overtuigend is aangetoond."
Terwijl de ene na de andere schokkende onthulling wordt gedaan over het frauduleuze verleden van 50Plus-leider Henk Krol, doet de ouderenpartij van Jan Nagel net alsof er niets aan de hand is. De partijvoorzitter van 50Plus John Struijlaard zegt dat de partij volledig achter Krol staat, ondanks alle beschuldigingen van fraude:

"Op enkel vermoedens en insinuaties mag niemand worden veroordeeld. Het is voor 50PLUS ondoenlijk iets te ondernemen tegen dit soort geroddel en achterklap. Juist daardoor wordt de partij onterecht en wel degelijk geschaad. In Nederland is iemand pas schuldig als dit wettig en overtuigend is aangetoond."

Twee dagen geleden schreef ik over Krol en 50Plus het volgende, en ik citeer:

Krol kan de eer niet meer voor zichzelf houden - daar is het al veel te laat voor - dus er zit maar één ding op voor de partij van Jan Nagel: Krol zo snel mogelijk wegsturen en hem royeren als partijlid. Oh, en hef 50Plus dan ook maar meteen op, want die partij is absoluut niet meer serieus te nemen sinds het moment dat Nagel besloot dat de professionele fraudeur Krol heus wel terug kon komen naar Den Haag.

Het lijkt erop dat 50Plus niet van plan is actie te ondernemen tegen hun partijleider in de Tweede Kamer en ook niet van plan is zichzelf op te heffen. Er zit dus maar één ding op en dat is de partij voor de rest van haar politieke leven niet meer serieus nemen. De meesten van ons deden dat al niet, maar ik neem aan dat de kiezer 50Plus voortaan bij iedere verkiezing keihard links laat liggen. Weg ermee.
Ik had graag een groot opheffingsfeest gezien, maar dat is misschien toch niet zo'n goed idee. Want wat krijg je dan? Dat Krol voor dat feest duizenden euro's subsidie aanvraagt, het geld verduistert en het feest uiteindelijk niet door laat gaan. Nee, het is goed zo. Een plakje cake en een kop koffie zijn genoeg op de begrafenis van 50Plus straks.
Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten