GroenLinks pakt racistische kinderen nazi-scholen aan

Geen categorieokt 24 2014, 18:00
Een standbeeld van Nelson Mandela zou te veel op Zwarte Piet lijken.
GroenLinks is er weer eens op fantastische wijze in geslaagd om zich volledig voor schut te zetten. Volgens het Parool is Iwan Leeuwin, de fractievoorzitter van de groengekkies in Amsterdam Zuidoost, vanmiddag namelijk knetterboos weggelopen bij de opening van het Nelson Mandelapark. Daar werd een levensgroot standbeeld neergezet van Nelson Mandela. Het beeld is gemaakt door leerlingen van verschillende Amsterdamse basisscholen.
Het enige probleem? Volgens Leeuwin lijkt die versie van de Zuid-Afrikaanse vrijheidsstrijder veel te veel op... Zwarte Piet. En dat.kan.niet. De traditiehater en blijkbaar professionele racismeroeper legt uit op zijn Facebook-pagina:

"Uit protest heb ik de bijeenkomst verlaten. Gezien de gevoeligheid rond Zwarte Piet had dit nooit mogen gebeuren. Eregast was nota bene de ambassadeur van Zuid-Afrika."

Onze vrienden van The Post Online hebben meteen maar even een video online gezet van het evenement. Kijk de video even en let vooral op het verzamelde gezelschap - met name op de kinderen (en hun docenten). Valt u daar iets bij op?
Juist: de scholieren zijn voor het overgrote deel niet blank. Maar volgens Leeuwin zijn ze tóch nog racistisch tot op het bot omdat het standbeeld van Mandela wat al te kleurrijk is. En als ze blank waren, wat dan nog? Die kinderen maken gewoon een - in hun ogen - mooi standbeeld van een man van wie ze verteld is dat het een absolute held en grootheid was. Je moet zelf werkelijk volkomen van het padje zijn om daar ook maar iets racistisch in te zien.
Het enige goede nieuws is dat GroenLinks op deze wijze altijd alleen een partijtje zal zijn voor grachtengordeldieren. De rest van het land moet niets weten van dit soort politiekcorrecte waanzin.
H/t Bas Paternotte voor de titel van dit stuk.
Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten