GroenLinks plakt grote rode schietschijf op Nederland

Geen categorieokt 16 2014, 21:00
Je kan ook té transparant willen zijn. Waarom zou je terroristen inzage willen geven in het hart van onze infrastructuur?
We kennen GroenLinks maar al te goed van idiote plannetjes. Van de verplichte 21-urige werkweek, tot de verplichting tot het distribueren van gratis water. Hun nieuwste hersenspinsel tart echter elk voorstellingsvermogen: als het aan de club milieuridders ligt, gaan we binnenkort allerlei essentiële en potentieel ultiem gevaarlijke informatie over Nederland op straat gooien, waar iedereen het kan lezen. Forum (het blad van VNO-NCW) rapporteert:

Handig! Met één muisklik in beeld krijgen waar het leidingnetwerk van het gas- of waterbedrijf zich bevindt én hoe het wordt beveiligd tegen bijvoorbeeld sabotage. Het klinkt absurd. Zeker in deze tijden. Maar het scenario dat dit voor iedereen – dus ook kwaadwillenden – mogelijk wordt, komt als de Wet open overheid de eindstreep haalt snel dichterbij. En dat is niet het enige gevaar: ook concurrentiegevoelige informatie dreigt sneller op straat terecht te komen.

Terroristen zullen GroenLinks hartelijk bedanken voor de openheid, want dit maakt hun werk een stuk eenvoudiger. Onder de informatie die volgens de politieke bijwagen van Greenpeace allemaal openbaar moet is een hoop potentieel gevaar: Je moet namelijk bijvoorbeeld denken aan gedetailleerde informatie over essentiële instituties van Nederland. Concreet gaat het dan bijvoorbeeld over de beveiling van ons drinkwater of ICT-lekken bij gasleveranciers. Je hebt niet veel fantasie nodig om te bedenken wat iemand met kwade intenties met al die informatie zou kunnen als hij er gratis en voor niets beslag op kan leggen.
Transparantie is een groot goed, maar sommige dingen zijn nu eenmaal top secret. Met reden, ook, want wat hebben u en ik nu aan gespecificeerde informatie over beveilingssystemen bij een drinkwaterbedrijf? Precies: daar hebben we niks aan. Waarschijnlijk hebben we niet eens genoeg kennis van zaken om er überhaupt wijs uit te worden. Transparantie om de transparantie is dus een erg slecht idee, want de enigen die je bevoordeelt zijn niet de gewone burgers, maar terroristen.
Echter, zoals Forum ook schrijft, hoeft het gelukkig allemaal zo'n vaart niet te lopen. Tot dusverre is GroenLinks nog de enige die dit malle plan ondersteunt, en is er nog geen reactie van de verantwoordelijke minister van Ronald Plasterk. Laten we er maar het beste van hopen en vertrouwen op het idee dat de PvdA'er spoedig een streep zet door dit ondoordachte plan. Terroristen knuffelen is weliswaar een hobby van GroenLinks, maar laten we als Nederland verre blijven van dat soort praktijken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten