Henk Krol opnieuw dieper in de penarie

Geen categorieokt 18 2014, 8:00
Er blijkt dus met nóg meer geld gefraudeerd te zijn dan eerder voor mogelijk werd gehouden.
Terwijl Henk Krol en zijn handlanger Jan Nagel bij hoog en laag volhouden dat er sprake is van een complot, wordt momenteel de hele doopceel gelicht van de politieke leider van 50PLUS. Niet omdat hij 'kapot moet', zoals Krol en Nagel dat dramatisch stellen, maar omdat Krol niet langer kan blijven wegduiken voor de financiële wantoestanden die hij zelf gecreeërd heeft bij de Gay Krant. Uit nieuwe details blijkt wat voor enorme puinhoop het daar was, te midden waarvan Krol eigenlijk ongelimiteerd en (tot dusverre) onbestraft zijn bankrekening kon spekken:

Henk Krol heeft als voorzitter van de Stichting Vrienden van de Gay Krant veel meer overheidssubsidie opgestreken, zonder dat duidelijk is of dat geld goed is besteed. In totaal gaat het om nog eens bijna een kwart miljoen euro, boven op de twee ton die minister Bussemaker (Onderwijs) nu terugvordert.

Dat blijkt uit onderzoek van De Telegraaf. Van de besteding van het geld – 237.000 euro – ontbreekt verantwoording van een accountant; de administratie is zoek. Krol hengelde de subsidies van het ministerie van Onderwijs binnen tussen 2008 en 2011. De aanvragen, die op één na zonder problemen werden toegewezen, varieerden van een heruitgave van een boekje over het homohuwelijk (26.000 euro) tot een magazine over ’coming out day’ (50.000 euro).

Andere betrokkenen melden in welke rampzalige toestand de administratie van de Gay Krant zich bevindt: de totale administratie van de afgelopen dertig jaar zit in twee mappen (!). Te midden van dat administratieve vacuüm vlogen er wel gigantische bedragen aan belastingbetalersgeld door de ruimte: zo blijkt uit een anekdote dat Krol maar liefst €7000 kon toucheren voor twaalf eenvoudige interviews.
Kortom: er is op een bizar grote schaal gefraudeerd met belastinggeld bij 50PLUS. Maar het meest bizarre is en blijft nog wel dat Henk Krol dus nog steeds volwaardig volksvertegenwoordiger is, en niemand bij 50PLUS het lijkt te deren dat ze geleid worden door een beruchte subsidiespons en fraudeur. Geeft niet, jongens. Dat mag. Maar ik hoop dat 50PLUS dan óók de consequentie aanvaardt dat alle betogen van deze club waarin melding wordt gemaakt van het financieel uitkleden van ouderen, in de toekomst met een korreltje zout zullen worden genomen. Want kampioen financieel uitkleden is toch echt 50PLUS-leider Henk Krol.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten