ISIS en de eendentest

Geen categorieokt 01 2014, 18:00
De eendentest luidt: "Als iets eruitziet als een eend, zwemt als een eend, en kwaakt als een eend, dan is het waarschijnlijk een eend." Laten wij ISIS onderwerpen aan de eendentest. Is ISIS als islamitisch te beschouwen?
1. De organisatie noemt zichzelf ‘Islamitische Staat’.
2. De organisatie krijgt geld van moslims en islamitische landen.
3. Alle leden zijn moslims.
4. De leden leven strikt volgens de islamitische sharia.
5. De leden willen hun leven opofferen voor de islam, om volgens islamitische traditie als islamitisch martelaar in het islamitische paradijs te komen. Volgens die traditie zullen ze daar bediend worden door 72 maagden. Bovendien mogen de islamitische martelaren ook nog 70 familieleden aanwijzen om ook in het islamitische paradijs te komen.
6. De leden halen hun inspiratie uit de koran.
7. De organisatie wordt aanbevolen door (sommige) imams.
8. De organisatie streeft naar een islamitisch kalifaat.
9. Dat doet de organisatie door middel van jihad, de islamitische heilige oorlog.
10. De organisatie strijdt daarom tegen niet-moslims, ook burgers, die gedood mogen worden.
11. De leden worden geworven door moslims.
12. De leden roepen voortdurend ‘Allah Akbar’ (Allah is de grootste).
ISIS blijkt dus op maar liefst twaalf punten islamitische karaktertrekken te hebben. Dat betekent: ISIS is volledig geslaagd voor de eendentest. Overigens voldoen alle moslimfundamentalistische organisaties aan bovenstaande twaalf punten. Al-Qaida, Boko Haram, Al-Shabaab, de Moslim Broederschap, ISIS of Hamas; het maakt niet uit.
Want het motto van de Moslim Broederschap is: "Allah is ons doel, de koran is onze grondwet, de profeet is onze leider, de jihad is onze weg, en de dood voor Allah ons hoogste streven."
De fatwa van Al-Qaida, aan alle moslims luidt: "De opdracht is om Amerikanen en hun bondgenoten te doden, zowel militairen als burgers. Dit is een individuele plicht voor elke moslim die daartoe in staat is, in elk land waar dit mogelijk is."
De missie van Boko Haram zegt: "De Nigeriaanse staat en de christenen zijn onze vijanden. Wij vallen de Nigeriaanse staat, haar veiligheidsapparaat en kerken aan tot wij ons doel bereiken: de oprichting van een islamitische staat."
Het handvest van Hamas stelt in artikel 7: "De dag des Oordeels komt niet totdat moslims alle Joden ter dood hebben gebracht." In artikel 11: "Palestina is islamitisch Wakf-land, bedoeld voor moslims tot de Dag des Oordeels. Dit geldt voor Palestina en alle andere landen die de moslims met geweld veroverden, want hierdoor zijn deze landen geheiligd voor moslimgeneraties tot het einde der dagen." (Dit geldt dus ook voor Griekenland, Slovenië en Spanje, net als bij ISIS). En artikel 13 luidt: "Jihad is de enige oplossing."
Niettemin beweren allerlei prominenten, van president Obama tot onze eigen topambtenaar Wim Geerts (de directeur-generaal politieke zaken op het ministerie van Buitenlandse Zaken) dat ISIS niet islamitisch zou zijn. Nu is een leugentje om bestwil soms best te begrijpen. Obama en Geerts willen de moslims in het Westen blijkbaar niet schofferen, uit angst voor verdere radicalisering. Maar als het om zo een overduidelijke leugen gaat, zal het effect eerder averechts zijn.
Om radicalisering tegen te gaan, is het juist van het grootste belang dat zo veel mogelijk moslims afstand nemen van de gruwelijkheden die in naam van de islam gepleegd worden. Dat heeft burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam dus wel begrepen.
Awi Cohen is bestuurslid van Likoed Nederland.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten