Overheid en NPO tegen agenten: minder Marokkanen op tv!

Geen categorieokt 10 2014, 20:00
Opsporing Verzocht moet zich voortaan minder bezighouden met allochtone criminelen. Want daar heeft alleen Geert Wilders maar baat bij.
Hoe ver de politiekecorrectheid kan doorslaan in ons land, vraagt u mij? Nou wat vindt u hiervan?

De overheid en de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) zouden politiemedewerkers, die meewerken aan het AvroTros-programma Opsporing Verzocht, onder druk zetten om minder Marokkaanse en allochtone verdachten te laten zien. De politiemedewerkers klappen anoniem tegenover weekblad Nieuwe Revu uit de school. 

Volgens de agenten die het onderhand helemaal gehad hebben met dit soort flauwekul, is hen duidelijk gemaakt dat ze "een betere afspiegeling van de maatschappij" moeten laten zien. Hoe? Door minder Marokkaanse en andersoortige allochtone verdachten te tonen. Niet omdat zij plots minder misdrijven begaan, maar omdat het anders zo vervelend lijkt; mensen zouden zomaar kunnen denken dat allochtonen de wet relatief vaker aan hun laars lappen dan autochtonen, om maar iets te noemen. Dat moeten we natuurlijk niet willen, zo'n raar, bevooroordeeld beeld.
Een anonieme politiemedewerker is woedend:

"We willen misdaden oplossen, maar tegelijk krijgen we het verwijt dat we een Marokkanenprobleem helpen creëren. De wereld op zijn kop. Alsof we erop uit zijn om reclame voor Geert Wilders te maken. De politie heeft nu eenmaal zijn handen vol aan het opsporen van Marokkaanse criminelen."

Een andere medewerker voegt daar aan toe dat de oververtegenwoordiging van Marokkanen in de criminaliteit nu eenmaal "de harde realiteit" is.

"Opsporing verzocht kan hier niet omheen. Maar zodra Wilders in de Kamer verwijst naar de show, worden ze hier bij de programmaleiding knap zenuwachtig."

Let op, dit is al de tweede medewerker die expliciet naar Wilders verwijst. Blijkbaar gaat het de NPO en de overheid dus in de eerste plaats om hem en zijn partij. Opsporing Verzocht wordt blijkbaar behandeld als een politiek instrument, niet als een effectief middel om beroepscriminelen op te pakken, wat er toch de bedoeling van zou moeten zijn.
Tenminste, dat zeggen de medewerkers. AvroTros zegt dat daar helemaal niets van klopt. Welnee, er wordt helemaal geen druk gezet op de agenten, wat een flauwekul! Hoe komen ze erbij? Gekke dienders!

"Alle zaken die in de uitzending aan bod komen, worden aangedragen door politie en Justitie. Opsporing Verzocht geeft slechts vorm aan deze inhoud. Daarbij is voor alle betrokken partijen bij dit programma het oplossen van een zaak leidend en niet de afkomst of achtergrond van een verdachte."

Een leuk verhaal natuurlijk - wat goed dat ze het toch nog proberen! - maar geen mens die hier in trapt. Zoals de hoofdredacteur van Nieuwe Revu ook al zegt, "als politie en Justitie zaken aandragen, dan maakt er toch alsnog iemand een keuze. Het is niet reëel dat alle zaken die zij aandragen de uitzending halen. Als er dan tien zaken zijn, waaronder twee met autochtone verdachten en acht mediterrane verdachten, en je moet er drie uitkiezen. Dan is er nog steeds druk mogelijk vanuit de politiek of het productiehuis." En nee, het verbaast helemaal niemand als daar vervolgens druk bij te pas komt om zo politiekcorrect mogelijk te zijn, en - eerst en vooral eigenlijk - om Geert Wilders wind uit de zeilen te nemen.
Als je niet beter wist zou je bijna denken dat we in de Twilight Zone zijn beland. Nederland wordt steeds gekker - nou ja, het volk niet, maar de machthebbers. We worden nu dagelijks met dit soort waanzin geconfronteerd.
Opdracht aan normale politieke partijen in de Tweede Kamer: doe hier iets aan. Het is volstrekt onacceptabel dat de staat en de NPO zich hiermee bemoeien omdat ze bang zijn dat mensen dan niet langer in het multiculturele sprookje geloven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten