Politiek-correct Aalten krijgt twee Sint-intochten

Geen categorieokt 27 2014, 19:00
Eén met een witte piet, en één met de echte Zwarte Piet.
Het is niet te geloven, maar in de Gelderse gemeente Aalten (bij Winterswijk, aan de grens met Duitsland) heeft de politiek-correcte meute besloten dat er óók een witte piet moet meelopen met de officiële intocht van Sinterklaas. Het smoesje is dat die piet dan láter zwart wordt, zogenaamd om de kinderen te leren hoe Zwarte Piet nou Zwarte Piet wordt.
Die uitleg is natuurlijk helemaal niet nodig, omdat iedereen weet dat Zwarte Piet zwart is omdat hij door de schoorsteen komt. Dat verhaal vertellen we al jaren: op scholen, op televisie en op feestjes.
Hoe dan ook, de man die zelf jarenlang hulpsinterklaas was in Aalten, inwoner Rene Graas, vindt het een slecht plan, dus wil hij een alternatieve Sinterklaas-intocht organiseren met alleen maar Zwarte Pieten. Dus zonder een politiek-correcte witte piet:

"We gaan vanavond om tafel. Al honderden jaren zijn de pieten zwart of bruin. Een Witte Piet past niet in onze cultuur. Zwarte Piet is iets waar je niet aan moet komen." Een paard is ook al geregeld; de Sint laat zich bij de alternatieve intocht vervoeren op een witte schimmel.

Graas zegt dat heel veel mensen in zijn omgeving enthousiast zijn over de alternatieve intocht: "Ik heb al vier mensen die Zwarte Piet willen spelen. Ik zal zelf Sint-Nicolaas zijn. Ik krijg veel reacties van mensen die dit een goed plan vinden en zeggen; onmiddellijk doen! Zij vragen zich af of de mensen die achter Witte Piet staan, de weg kwijt zijn."
Zoals Martin Bosma vanmiddag twitterde:
Eigenlijk zouden de ondernemers in Aalten massaal in opstand moeten komen omdat het kinderfeest wordt verpest door een paar politiek-correcte zeurpieten die hun gelijk (dat Zwarte Piet racistisch is) proberen te krijgen over de ruggen van kinderen. In Lelystad was de opstand der ondernemers een enorm succes. Daar had men bedacht dat er regenboogpieten moesten komen, maar na protest van de lokale ondernemers, die dreigden hun financiële bijdrage te stoppen aan het feest, is dat idee snel in de prullenbak gegooid. Zoals het hoort.
Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten