SP wil... snorscooters verbieden

Geen categorieokt 08 2014, 9:00
De socialisten draven weer eens door in hun wens om alles te regelen.
De SP is niet blij met het zogenaamde 'snorscootersprobleem' Amsterdam. Dit 'probleem' bestaat eruit dat sommige mensen het belachelijk vinden dat dit soort scootertjes op het fietspad rijden in plaats van op de rijbaan. Na lang aandringen van de Amsterdamse gemeenteraad is minister Schultz van Haegen dan eindelijk akkoord gegaan om een helmplicht in te voeren voor snorscooters, waardoor die inderdaad naar de gewone rijweg kunnen worden verbannen.
Helaas voor de minister (en de Amsterdamse gemeenteraad) denkt de Tweede Kamer daar heel anders over. Die vindt het namelijk niet kunnen dat er in Amsterdam andere regels gaan gelden dan in de rest van het land. Dat zou onduidelijkheid scheppen - en de kans op ongelukken dus doen toenemen.
In een gewone wereld zou je dit soort zaken natuurlijk gewoon overlaten aan gemeentes zelf. Als Amsterdam wil dat ze op de rijbaan rijden: prima. Succes ermee. Indien Groningen het prima vindt dat snorscooters op het fietspad rijden is dat ook in orde; de gemeentes kunnen hier heel goed zelf over beslissen.
Helaas is Nederland tegenwoordig alles behalve normaal. En dus krijg je niet alleen non-discussies over dit soort onderwerpen, maar zijn er zelfs partijen die vervolgens opperen dat die snorscooters maar helemaal verboden moeten worden. Hop, einde probleem, leve minder keuze!

Volgens SP'er Bashir kunnen snorscooters makkelijk worden omgebouwd tot een bromscooter en is daarmee het hele probleem in één klap opgelost. Voor wie toch liever op het fietspad blijft rijden, zou gekeken kunnen worden naar een tijdelijke subsidie waarmee een snorscooter kan worden ingeruild voor een elektrische fiets. 'Hiermee boeken we meteen een enorme milieuwinst aangezien snorscooters voor gigantisch veel luchtverontreiniging zorgen.'

Natuurlijk maakt geen enkele normale Nederlander zich hier druk om, maar dat zou wel moeten. Het gaat namelijk niet om dit soort halve scooters (die kunnen mij letterlijk gestolen worden), maar om het gebrek aan keuze en de eeuwige regelzucht van socialisten. Ze vinden iets vervelend en hop, ze komen meteen weer met een verbod. Dit onder het motto: diversiteit is slecht. 
Laat burgers, de markt en gemeenten dit lekker zelf oplossen - stel ze daartoe in staat en laat het daarbij. Er is geen enkele reden om snorscooters te verbieden; dat er wat discussie over is betekent niet dat het dus een nuisance is die onmiddellijk verwijderd moet worden uit de samenleving.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten