Wilders boos: Rutte wil mij uitschakelen!

Geen categorieokt 11 2014, 8:00
Overdrijven is ook een vak.
Het is belachelijk dat Geert Wilders wordt vervolgd voor zijn (walgelijke) uitspraken over Marokkanen. Politici moeten alles kunnen zeggen. Het is aan de kiezer om politici daarop af te rekenen. Uiteraard is Wilders boos op het feit dat het Openbaar Ministerie hem nu toch als verdachte heeft aangemerkt - en terecht - maar het valt op dat hij van het hele gebeuren een waar mediaspektakel probeert te maken.
Gisteravond sloeg de PVV-leider de plank echter flink mis toen hij premier Mark Rutte ervan beschuldigde dat hij Wilders' partij (en dus hemzelf, want Wilders is de partij) "politiek wil uitschakelen". Rutte zei namelijk in het wekelijkse gesprek met de NOS dat hij - als premier - geen oordeel wil geven over de afweging van het OM:

"Alles wat ik over de stap van het OM zeg, doet mij op het glibberige pad begeven dat ik een mening heb over hoe het OM de wet interpreteert en dat moet ik niet hebben. Dat is niet correct."

Uiteraard heeft Rutte wel een politiek oordeel over de opmerkingen over minder Marokkanen:

"Als u mij vraagt naar mijn politiek oordeel over de uitspraken van Wilders: ik vind ze verwerpelijk. Het voegt niets toe aan dit land."

Dat betekent niet dat Rutte vindt dat zijn politieke concurrent moet worden vervolgd. Sterker nog, Rutte wil dat niet om twee redenen: 1. Rutte vindt dat een politicus niet voor de rechter zou moeten staan om zijn mening en 2. Wilders spint hier alleen maar garen bij, en dat gaat ten koste van de VVD.
Wilders reageerde woedend op Ruttes uitspraken: "Het is glashelder dat Rutte eigenlijk verheugd is over het proces tegen mij en de PVV zo politiek wil uitschakelen. Schandalig en zal hem niet lukken." En: "Rutte laat zien niet de minister-president van alle Nederlanders te zijn. 1 miljoen PVV-kiezers laat hij keihard in de kou staan met zijn PVV-bashen."
Leuk geprobeerd, maar dat is grote onzin. Wilders weet dat heus wel. Hij wil zoveel mogelijk aandacht voor zijn zaak en dit is hoe hij dat probeert voor elkaar te krijgen. Overdrijven is ook een vak, zullen we maar zeggen. Dat gezegd hebbende: ik hoop dat iedere inwoner van Nederland tegen rechtsvervolging van Wilders is en te allen tijde zijn grondrecht verdedigt om te zeggen wat hij wil. Wie dat niet doet, is geen knip voor de neus waard.
Volg Frank Verhoef op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten