Schooltv verbiedt Zwarte Pietenschmink op 5 december

Geen categorieokt 29 2014, 10:00
Het gaat van kwaad tot erger met de ellende rondom de anti-zwarte pietlobby.
Daags nadat een boze Surinaamse politicus van GroenLinks wegliep bij een in een Zuid-Afrikaanse vlag gehulde Nelson Mandela (want leek kennelijk op Zwarte Piet) heeft misschien het idee postgevat dat we het absolute dieptepunt hebben gehad van de gecoördineerde aanval op een prachtige traditie van Nederlandse origine. Maar dat is dan fout gedacht. Nadat allerlei actie-Surinamers en 'bekende' Nederlanders zich al aan de kant van de zelfbenoemde 'slachtoffers van zwarte piet' hebben geplaatst, zag ook de staatsomroep kans zich in de discussie te mengen.
En op een zeer discutabele manier, want een aanbieder van televisieprogramma's komt nu met allerlei verboden opzetten voor onderwijzers:

Woede om ‘schminkverbod’ Sinterklaasjournaal
Op 5 december mogen kinderen en leerkrachten geen schmink dragen. Dat staat in een handleiding voor onderwijzers die te vinden is op de site van Schooltv. "Belachelijk," vindt PVV-Kamerlid De Graaf. En volgens CDA'er Madeleine van Toorenburg mag het document "rechtstreeks de prullenbak in".

Waarom vertelt een een aanbieder van televisieprogramma's in vredesnaam aan leerkrachten wat zij kunnen doen en laten? Het is een beetje alsof een brandweerman zegt tegen de slager dat zijn slavinken niet meer naast de kipfilet mogen liggen: Man, dat is je zaak helemaal niet. Sodemieter op en blijf als brave schoenmaker gewoon bij je leest.
Gelukkig heeft men dat in politiek Den Haag ook al door en zijn oppositiepartijen VNL, PVV en CDA in alle staten. Joram van Klaveren stelt duidelijk: "Ik heb het al eerder gezegd: dit is een aanval op de Nederlandse cultuur."
Nu alleen het kabinet nog even overtuigen van de waanzin van de anti-Pietenbrigade. Minister Asscher moet ophouden met pappen en nathouden, en subiet de stekker uit dat malle nationale pietenoverleg trekken wat hij ergens geheimzinnig op de achtergrond aan het houden is met allerlei zogenaamd 'betrokkenen.'
Liever kan hij zijn collega-minister Bussemaker aansporen om het Schooltv een ferme tik op de vingers te geven. Het School-tv krijgt namelijk nare Politburo-achtige trekjes. Laat het helder zijn: onderwijskundige televisie is geen plek voor indoctrinatie van kinderen met cultuur-marxistische noties. We leven hier niet in de Sovjet-Unie. En het is al helemáál niet de plaats van School-tv om te denken dat zij basisschoolleerkrachten naar hartelust kunnen laten bevelen en verbieden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten