D66 wil 'kunstzinnige' fietsenstalling bij NS-station

Geen categorienov 13 2014, 14:00
Alles wat er mis is met D66 in één voorstel.
In Den Haag, de stad waar ik woon, hebben we een fietsenprobleem. Of beter gezegd: een fietsenstallingprobleem. Er zijn te weinig fietsenstallingen, zowel in de stad als daarbuiten. Met name in het centrum van de stad en bij het Centraal Station is het één grote puinhoop.
Dit allemaal met dank aan de gemeente, die te lang wacht met het plaatsen van nieuwe fietsenstallingen. De gemiddelde fietser maakt de chaos alleen maar erger door overal waar nog geen fiets staat er een te dumpen. Nu wil de lokale fractie van D66 dat de fietsenstalling op het Koningin Julianaplein voor het NS-station flink groter wordt. Daar kan eigenlijk niemand het mee oneens zijn. 
Maar dan komt het: D66 in Den Haag, de partij die zo'n fan is van het peperdure cultuurpaleis, wil niet zomaar een fietsenstalling, nee, het moet een "kunstzinnige" fietsenstalling worden:

Het ontwerp moet van grote klasse zijn, te vergelijken met de Appel bij het station in Alphen aan den Rijn, de nieuwe fietsenstalling bij Utrecht CS of misschien zelfs wel de piramides van het Louvre in Parijs.  

Er moet zelfs een "internationale prijsvraag" worden uitgeschreven. "Zo kunnen we ervoor zorgen dat het straks hartstikke mooi wordt met een kunstzinnige stalling," aldus een van de raadsleden van D66 in Den Haag. Alsjeblieft zeg, doe normaal. Fietsen hoeven niet "kunstzinnig" te kunnen worden gestald. Het enige dat de gemeente, samen met de NS en ProRail, moet regelen is dat dat er voldoende ruimte is om je fiets kwijt te kunnen als je 's ochtends naar de trein fietst. Meer niet.
We maken toch ook geen "kunstzinnige" parkeerplekken voor auto's? Daar schrijven we toch ook geen internationale prijsvragen voor uit? Doe even normaal, zeg.
Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten