Ex-PvdA'ers willen niet in debat met Asscher

Geen categorienov 24 2014, 18:00
Wat een zwaktebod.
De twee Turkse ex-PvdA'ers Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk gaan aanstaande woensdag niet debatteren met vicepremier Lodewijk Asscher over de begroting van zijn ministerie. De reden die de twee heren geven, is dat ze eerst "intern orde op zaken [willen] stellen" voordat ze meedoen aan debatten in de Tweede Kamer. Ja, echt:

Volgens Kuzu hebben Öztürk en hij op dit moment de handen vol aan het opzetten van een eigen beweging. ''We hebben te weinig tijd om ons voor te bereiden op het debat net Asscher. Het is dus niet zinvol om mee te doen. Het is beter je zorgvuldig voor te bereiden in plaats van allerlei emotionele dingen te gaan roepen.''

Kuzu en Öztürk vangen intussen natuurlijk wel bakken met geld van de belastingbetaler om de blauwe stoeltjes in de plenaire zaal warm te houden. We betalen ze, dus waarom zitten ze daar niet aanstaande woensdag? In ieder geval één van de twee ex-PvdA'ers zou in de zaal moeten zitten om mee te doen met het debat. Dan kan de ander "intern orde op zaken stellen".
Er zijn nog veel meer redenen waarom dit een oliedomme zet is van Kuzu en Öztürk. Door thuis te blijven, lijkt het net alsof ze duiken voor Asscher. Beter laten ze zien waar ze - inhoudelijk - verschillen van Asscher als het gaat om Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Waar zijn ze bang voor? Nog een reden om wél mee te doen: nieuwe partijen/afsplitsingen kunnen alle media-aandacht gebruiken. Dit is een kans voor open doel, wat dat betreft.
Zo kan ik nog wel even doorgaan. Kuzu en Öztürk laten met deze zet zien dat ze 1. de democratie niet serieus nemen en 2. dat wij ze niet serieus hoeven te nemen de volgende keer dat ze met een (ongetwijfeld islamitisch en Turks-gezind) plannetje komen. Ze komen niet eens opdagen tijdens belangrijke debatten, zogenaamd omdat ze geen tijd hebben (wat doen ze dan al die tijd sinds 13 november?). Waarom zouden wij ze dan nog zien als Kamerleden die iets belangrijks te melden hebben?
Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten