Geen makkelijkere asielzoeker dan een christelijke

SGP-leider Van der Staaij wil dat Nederland een voortrekbeleid gaat voeren waardoor christelijke vluchtelingen makkelijker in Nederland worden opgenomen.

Bij Arabische landen denken we vaak aan moslims, maar vergist u niet: er wonen daar al véél langer christenen dan dat er islamieten wonen. Toen Mohammed nog geboren moest worden en er nog geen spoortje van het schrikbewind te bespeuren was dat de islamitische profeet zou voeren, woonden er al enkele eeuwen christenen in het Midden-Oosten.

Maar ondanks hun soms twee millennia durende onafgebroken aanwezigheid hebben de christenen het daar zwaar. Zeker met de opkomst van ISIS vluchten van sommige plekken de laatste christenen weg, die daarmee een eeuwenlange traditie afsluiten.

Het minste wat we voor die mensen kunnen doen, is ze een nieuw huis schenken. SGP-leider Kees van der Staaij wil ook precies daar zorg voor dragen:

Christenen uit de Arabische wereld moeten voorrang krijgen bij de opvang van vluchtelingen in Nederland. Dat zegt SGP-leider Kees van der Staaij tegenover NU.nl.

“Laat Nederland het voorbeeld volgen van andere Europese landen, zoals Frankrijk en Oostenrijk. Zij toonden zich bereid groepen christenen op te vangen in hun land”, aldus Van der Staaij. Hij ziet dat de opvang van zijn geloofsgenoten in de Arabische wereld ernstig te wensen overlaat. Hoewel de SGP voorstander is van opvang in de regio, constateert hij dat veel Arabische landen de zorg van christelijke vluchtelingen onder aan de lijst zetten.

Met christelijke vluchtelingen is over het algemeen weinig mis. Hun culturele opvattingen gaan goed samen met die van autochtone Nederlanders, en doorgaans zijn ze uitstekend opgeleid. De enige belemmering voor een volwaardige opname van christelijke vluchtelingen in Nederland is dat ze geen kennis hebben van de Nederlandse taal. Door hun hoge opleiding spreken ze echter wel Engels, wat in bepaalde beroepsgroepen hier meteen voldoende is om aan de slag te gaan. De kosten die de overheid heeft moeten maken voor hun opvang, verdienen ze dan zelf weer terug in belastinggeld. And then some.

En andere groepen asielzoekers dan? Tja. Het lijkt een vorm van discriminatie – of positieve discriminatie, zo u wilt – maar in feite is het gunstig voor het imago van alle immigranten in Nederland. Als immigranten voor minder maatschappelijke problemen zorgen doordat een groter aandeel van hen gewoon maatschappelijk geslaagd is, zullen zaken als discriminatie en xenofobie vanzelf mondjesmaat gaan afnemen.

Kortom: ik ben voor. Laat maar komen die christelijke vluchtelingen. Als je wil spreken over ‘cultuurverrijking’ na immigratie, moet je bij deze mensen zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

18 reacties

 1. Gielah

  Ik ben voor!
  Ten eerste omdat christenen, die tussen moslims hebben gewoond, over het algemeen mensen met een sterk geloof zullen zijn… want dat hebben ze in die omstandigheden ook wel nodig gehad, gewoon om het vol te houden.
  Ten tweede omdat zij, op grond van de opdracht in Romeinen 13, gemakkelijke en gezagsgetrouwe burgers zijn, wat voor iedere overheid prettig is.
  Zij zeggen alleen maar nee als de overheid iets van hen vraagt dat volkomen haaks staat op de Bijbel… en dat gebeurt dus alleen als zo´n overheid zélf voor geen meter deugt en rare dingen gaat vinden of doordrukken… en dan verdiént zij tegenstand en verzet … en niét alleen maar van de christenen.
  Ten derde omdat we al veel te veel moslims hebben toegelaten en we, als slechts een klein percentage van die mensen zou radicaliseren, een lévensgroot probleem hebben, dat voor veel onveiligheid en ellende kan gaan zorgen.
  Ten vierde omdat bij echte, nog wél gelovige christenen ( waarvan we er in Nederland steeds minder krijgen en aan de politiek correcte meerderheid heb je helaas geen donder, want die steunen alles wat ze niét moeten steunen..) de Joden veilig(er) zijn en de Palestijnen niet als een zielige groep worden gezien.
  Ten vijfde omdat zulke christenen over het algemeen fatsoenlijk leven, wat misschien in de buurten, op het werk en op de scholen de hier in dit land fórs omlaag gekelderde moraal weer enigszins op zou kunnen krikken.

  Dus akkoord met meneer van der Staaij.

 2. HarryS

  Je zou het dus ook met de woorden van Geert Wilders kunnen zeggen:
  “Als er iets ongrondwettig is dan is het de islam zelf: totalitair, gewelddadig, haatdragend voor afvalligen, homo’s, vrouwen en christenen. We kunnen het iedere dag zien. Wij spreken de waarheid over de islam al vindt niet iedereen die aangenaam. Dat is onze plicht. Dat deden we en zullen we blijven doen. Ik zal me daar nooit voor excuseren. Ik ben er juist trots op.”

 3. Kuifje

  Ik ben het eens met Van der Staaij.

  Christenen worden in die Arabische landen massaal vervolgd en kunnen geen kant op.

  Helaas word er in de grote media weinig aandacht besteed aan deze Christenvervolgingen.

  DDS heeft wel aandacht besteed aan deze christenvervolgingen in een aantal artikelen.

  Onderstaand video geeft een goed beeld van deze christenvervolgingen.
  http://www.prageruniversity.com/Political-Science/The-Worlds-Most-Persecuted-Minority-Christians.html

  1. jonathan

   Helemaal mee eens. Zijn Westers georiënteerd. en geven daardoor geen problemen met integratie. In tegenstelling van islamieten die ons als minderwaardig zien en ons HIER en OVERAL willen onderwerpen aan de kwaadaardige en wrede sharia.Waar tevens geen Jood,Christen en niet-moslims mag overblijven. In het midden-oosten worden wereldwijd door islamieten, christenen vervolgd,vernederd en vermoord. Het is de grootste groep wereldwijd.Verschrikkelijk. Eenzijdige linkse media hoor je daar nauwelijks iets over.Stop die immigratie van moslims.
   christelijke immigranten? geen probleem laat maar komen.

 4. reageerbuis

  Eens met Van de Staaij. Poetin doet dit al een poos.

  Behartigenswaardig zijn de woorden van Mgr Amel Nona, Chaldees-katholieke aartsbisschop van Mosoel (nu in ballingschap in Erbil):
  Ons lijden is de voorbode van wat jullie, europese en westerse christenen te wachten staat in de nabije toekomst. Ik verloor mijn diocees aan islamitische radicalen die ons deden kiezen tussen bekering of dood. Probeer ons aub te verstaan, klinkt het haast smekend. Jullie liberale en democratische beginselen zijn hier niets waard. Jullie moeten eens opnieuw onder ogen zien wat er in het midden-oosten van ons is geworden, omdat jullie in jullie landen een steeds groter aantal moslims hebben verwelkomd. Ook jullie zijn in gevaar. Jullie moeten zware en moedige beslissingen nemen, zelfs als die botsen met jullie principes. Jullie denken dat alle mensen gelijk zijn, maar dat is niet waar : de islam zegt nièt dat alle mensen gelijk zijn. Jullie waarden zijn niet hun waarden. Als jullie dat niet gauw genoeg gaan inzien worden jullie de slachtoffers van de vijand die jullie zelf verwelkomd hebben in jullie huis…

 5. Avander

  Ik ben het geheel eens met zowel van der Staaij als met de bovenstaande reageerders. Dus stoppen met de Islam import, dit is een wezensvreemde ideologie die op geen enkele wijze past in onze westerse samenleving en de daarin heersende humanistische cultuur.

 6. staleo

  Ik ben er ook voor, maar alleen als vluchtelingen die niet passen in Nederland vertrekken, of ons land niet binnen komen.

 7. lic

  Ik ben voor een totale immigratiestop.

  We moeten niet net doen alsof we alleen maar plezier van oostblokkers hebben, bijvoorbeeld.

  Na een paar jaar kunnen we altijd nog kijken of we een en ander op een voor ons winstgevende manier op kunnen zetten.

 8. Pjotter

  Alhoewel ik geen fan ben van de heer van der Staaij moet ik hem een compliment geven, waar hij met DDS de enige is die de verdrukte, vervolgde of ter dood gebrachte Christenen in diverse moslimlanden onder de aandacht brengt en ook in de politiek voor hen een lans wil breken door het bepleiten van voorrang bij opname van vluchtelingen met bovendien een goede motivatie.

 9. Cresto

  De SGP gaat steeds meer op de toer van de CU: ongelimiteerd asielzoekers toelaten van christelijke origine. Dat lijkt een daad van barmhartigheid, maar heeft dezelfde nadelen als de overige immigranten. Een grote druk op woningen, banen, budgetten, cultuur en inpassing. Vergis je niet: het gaat om 100.000en mensen, alleen al uit Syrie.
  De enige oplossing is toch echt de levensomstandigheden voor christenen in hun thuislanden te verbeteren. Dat is niet eenvoudig, maar biedt wel een structurele basis voor de toekomst.

 10. jjvdberg

  Wat is het verschil tussen een christelijke vluchteling die met de dood bedreigd wordt en een persoon die een ander of geen religie heeft en in dezelfde situatie verkeert?
  Wordt hier niet wat gerommeld met de anti-islam-gevoelens in Nederland? Ik heb die ook hoor. Ook liever geen verdere import van de islam. Maar nu een (jullie) geloof voortrekken is werkelijk van de gekke.Wordt de bijbel nu weer zo uitgelegd??
  Ik ben atheïst en ik vind alle religies kul.
  Ding Dong!!!
  Hier volgt een mededeling:
  “Mensen die vervolgd worden en met een ons bekende- of gelijk aan onze indoctrinatie graag uw V.I.P. kaarten omhoog houden dan wordt uit de lange rij wachten gehaald en begeleid naar de V.I.P. Lounge!”
  Herhaling:…………….

 11. JanvanEechoud

  Kraigt nau wat!
  Tim, verstandige woorden.
  Net als Rusland mogen we best 50.000 christenen opnemen….. en verder mondjesmaat!!

 12. JanvanEechoud

  Ach, JJvdBerg, het zal in weze meer te maken hebben met cultuur dan met religie. Buiten dat de Islam geen religie is!
  Of zou u geen moeite er mee hebben als een kind van u moslim zou willen zijn?
  Dan heeft u geen onderzoek gedan! Sorry…..

  1. jjvdberg

   # JanvanEechoud.

   Of de Islam wel of geen religie is voor derde niet aan mij om uit te maken. Ikzelf vind alle religie onzin en in potentie gevaarlijk. Natuurlijk heb ik er grote moeite mee als mijn kinderen moslim zouden willen worden of een christen of enz.
   Of ik geen onderzoek gedaan zou hebben? Kunt u dat zo snel constateren? Ik zou geen onderzoek gedaan hebben omdat ik een andere mening vertegenwoordig?
   Lees nog eens wat ik schreef maar nu zonder de rechtlijnige vooringenomenheid die ik bij u vermoed.

 13. Jantje

  Het is jammer dat bij vd Staaij, na jaren, de ogen pas open gaan.
  Ik vind het zelfs een beetje populistisch.
  De PVV wint steeds meer stemmen, door hetzelfde te verkondigen en de SGP probeert er een graantje van mee te pikken.
  Jammer. De christelijke partijen spelen een kwalijk spel in deze. Ze hadden zich al vele jaren voor de christenen in het Midden-Oosten kunnen, nee MOETEN inspannen. Dit hebben ze nagelaten.

 14. monach

  Ik ben voor, want een christen zal beter integreren, zij delen dezelfde waarden. Een moslim discrimineert mij, omdat ik een aap, een varken, onrein en onbetrouwbaar ben die als ongelovige zal branden in de hellevuur. Voor een goed moslim is het wij tegen zij.

 15. Jasterke

  de Integratietoren wiebelt…
  daar men niet krabbelt waar het kriebelt !

 16. jjvdberg

  #Jasterke

  Humor en helaas waar.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.