Henk Krol gedraagt zich als Calimero

Geen categorienov 08 2014, 10:00
Henk Krol is er heilig van overtuigd dat andere Kamerleden hem proberen onderuit te halen.
Henk Krol is een van de slechtste Kamerleden van allemaal. Krol is een fraudeur en liegt in feite over alles. En toch heeft de 50Plus-leider het lef om de rest van de Tweede Kamer aan te vallen in een interview met Nu.nl. Krol weet het zeker: de rest van de Kamer probeert hem onderuit te halen. Ik citeer:

Volgens Krol is de ophef vooral aan anderen te wijten, waaronder zijn accountant. Die zou verantwoordelijk zijn voor de administratie van zowel de stichting als de Gay Krant. Daarnaast zouden zijn politieke tegenstanders hem proberen te beschadigen.

"Het is heel erg leuk om je met dit soort dingen onderuit te halen", zo zegt Krol in het interview. "De hele Kamer heeft daar belang bij."

Ook hint Krol op een complot tegen hem: "En als ik dan nu zie dat er mensen zijn die vanuit de Kamer twitteren dat ik ergens niet bij aanwezig ben, terwijl ik een van de Kamerleden ben met een aanwezigheidspercentage van 100 procent, dan spelen er toch echt andere belangen." Wat een aanstellerij. If you can't stand the heat, stay out of the kitchen, Krol.
Het is heel simpel: de leider van 50Plus verdient het niet om in de Kamer te zitten. Hij betaalde de pensioenen van zijn werknemers niet, hij fraudeerde met subsidies en hij loog over de oplagecijfers van de GayKrant. De lijst van gemaakte fouten is eindeloos. Maar nee, het ligt allemaal echt niet aan Krol zelf, het ligt aan de rest van Nederland. Krol heeft last van een Calimero-complex.
Het is aan de kiezer om Krol bij de volgende landelijke Kamerverkiezingen naar huis te sturen - zo werkt onze democratie nu eenmaal - maar eigenlijk is het te zot voor woorden dat hij duizenden euro's belastinggeld per maand op zijn bankrekening krijgt bijgeschreven. Hoe is het mogelijk dat het op grote schaal plegen van fraude gewoon wordt getolereerd en zelfs wordt beloond? Ik snap er niets van.
Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten