Is ISIS-pief Al-Baghdadi bijna dood?

Geen categorienov 09 2014, 8:00
De ISIS-leider lijkt vol te zijn geraakt bij een Amerikaans bombardement in Irak.
Kijk, dit is nog eens goed nieuws. De bovenste beul, de hoogste haatbaard alsmede de koppensnellerkalief Abu Bakr al-Baghdadi is waarschijnlijk vol geraakt bij een bombardement in het westen van Irak. Terwijl Baghdadi de strategie aan het doorspreken was met enkele andere hooggeplaatste ISIS-moordenaars zou het bommen en granatan hebben geregeld op het heerschappij:

‘Leider IS zwaargewond geraakt bij luchtaanval’

De leider van Islamitische Staat (IS), Abu Bakr al-Bagdadi, is zwaargewond geraakt bij een door de Verenigde Staten geleide luchtaanval in het westen van Irak. Dat meldt nieuwszender Al Arabiya op basis van lokale stamleden.

Kopstukken van IS zouden een bijeenkomst hebben gehad in het dorp al-Qaim nabij Mosul. De Verenigde Staten bevestigen dat vrijdagnacht een aanval op die bijeenkomst is uitgevoerd. De aanval zou zijn gericht op tien bewapende trucks van Islamitische Staat, maar volgens inwoners van het dorp werd een gebouw aangevallen waar de bijeenkomst zou hebben plaatsgevonden.

Eerlijk is eerlijk: het is wel een beetje jammer dat Al-Baghdadi dus slechts collateral damage was, maar het resultaat telt en mag er gewoon zijn. Het zou voor de internationale anti-ISIS-coalitie heel goed nieuws zijn als de hele ISIS-top dood of in het ziekenhuis ligt. Eén van de belangrijkste redenen voor de militaire formidabelheid van de beweging is immers de strakke en professionele leiding van de terreurclub. Als die leiding nu ineens wegvalt, is het ieder lokaal bataljon moslimfanatiekelingen voor zich en is men een stuk kwetsbaarder, omdat er niet meer in eenheid geopereerd kan worden. Dat betekent dat
Kortom: gecombineerd met het nieuws dat Amerika ook grondtroepen naar Irak gaat sturen is dit een hele slechte week geweest voor ISIS. Uiteraard moeten militaire historici pas achteraf de geschiedenis van de snelle opkomst en ondergang van de onthoofdingsoenen opmaken, maar deze week zal wel eens heel goed als beslissend in het naderende einde van de terreurbende kunnen worden aangemaakt.
Hoe dan ook is er reden tot een feestje. Een gevaarlijke massamoordenaar als Al-Baghdadi moet zo snel mogelijk uit de weg worden geruimd, en dat lijkt nu Eindelijk bijna gebeurd te zijn. Zoals Johnny Cash ooit zong: You can run on for a long time, but sooner or later God is gonna cut you down.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten