ISIS-aanhanger schiet sjiiet neer in Sidney

Geen categorienov 03 2014, 13:00
De oorlog in het Midden-Oosten is nu ook gearriveerd in Australië.
Nu.nl bericht dat een sjiitische man op straat is neergeschoten door een aanhanger van ISIS, de genociderende terroristische organisatie die hele gebieden in handen heeft in Irak en Syrië.

De 47-jarige Rasoul al-Mousawi was lid van een sjiitische vereniging en moskee in Sydney. Hij werd neergeschoten toen hij de moskee afsloot voor de nacht. Enkele mannen waren toen al meerdere keren in een auto langs de moskee gereden. Ze hadden Mousawi en anderen voor "sjiitische honden'' uitgemaakt en met de dood bedreigd. Ze riepen ook ''Leve ISIS!" en "ISIS komt eraan".

Het slachtoffer is onmiddellijk overgebracht naar een ziekenhuis waar hij geopereerd is aan zijn verwondingen. Gelukkig is hij volgens ABC buiten levensgevaar.
Een andere prominente sjiitische leider in Australië liet eerder al weten dat de spanningen tussen zijn medegelovigen en aanhangers van ISIS de afgelopen tijd flink zijn opgelopen. Zelf werd hij onlangs mishandeld toen hij gewoon rustig over straat ging en zich alleen met zijn eigen zaken bemoeide.
Nu is het meest opvallende aan dit bericht dat de Australische autoriteiten zeggen dat ze geen idee hebben waarom de ISIS-aanhanger Al-Maousawi hebben geprobeerd uit te schakelen. Nou, ik denk dat ik het antwoord weet: ISIS-radicalen zijn extremistische soennieten. Zij geloven dat sjiieten stuk voor stuk ketters zijn - en ketters, die verdienen in hun hatelijke ogen de dood.
Moeilijker dan dat is het niet. Het is mij dan ook een raadsel waarom de Australische overheid dat niet gewoon hardop zegt en deze (mislukte) aanslag aangrijpt om ISIS flink aan te pakken; niet alleen in het Midden-Oosten, maar ook in eigen land.
Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten