Jan Roos doet terecht aangifte tegen Pietenpester Quincy Gario

Geen categorienov 04 2014, 15:00
Genoeg is genoeg. Nederland, en zeker Jan Roos, zijn vaak zat uitgescholden door de anti-zwartepietenlobby. Tijd voor autoriteit.
De zwartepietendiscussie is eigenlijk sinds het begin enkele jaren geleden een soort eenrichtingsverkeer geweest. Klagende partijen die een mooie traditie en een prachtig kinderfeest wilden verpesten kregen de ruimte elk pietluttig detail te interpreteren als onvervalst racisme en verheerlijking van slavernij. Ging je daar tegenin, dan werd je echter nauwelijks ruimte geboden. Meteen kon er vol op je worden ingehakt met verwijten over racisme en white supremacy.
Nu ben ik zelf nog nooit onder vuur genomen door Quincy Gario, maar ik heb dan ook nooit de eer gehad ooit op televisie mijn standpunt omtrent zwarte piet uit de doeken te doen. Verslaggever Jan Roos van PowNed heeft dat wel kunnen doen. En zoals gezegd: andere meningen? Die worden uiteraard niet gewaardeerd door het anti-zwarte piet-kamp! Dus kwam deze tweet:
Aangezien dit al de zoveelste grove ad hominem van de heer Gario was aan het adres van mensen die gewoon alleen met hem van mening verschillen, was Jan Roos het bij deze echt zat. En dus zat de journalist vandaag op het politiebureau in Amsterdam:
En nog een bonustweet, want een moslimclubje was het er kennelijk niet mee eens:
Ik wil Jan Roos in ieder geval veel succes wensen met zijn juridische strijd tegen Gario. Schreeuwers zoals de Antilliaanse subsidiekunstenaar hebben al lang genoeg vrijspel gehad. Het is tijd dat we de samenleving eens gaan terugclaimen op dit soort aanstellers en schreeuwlelijken. Als je over zwarte piet van mening wil verschillen, dan kan dat. Maar blijf het debat wel gewoon op een normale manier voeren. Zonder het kapotmaken van journalisten. Dus: Go Jan!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten