Joodse lifter op brute wijze vermoord door ‘gewone’ Palestijn

Foto:

Hoe kan je je als Israël zijnde hier in godsnaam tegen verweren?

Dalia Lemkus (26) stond in 2006 kalm met wat andere lifters te wachten op automobilisten die ze mee wilden nemen waar ze maar naartoe wilden. Ze stonden gezellig wat te keuvelen en plannen te maken voor de rest van de dag. Opeens kwam er een extremistische Palestijn langs die bedacht dat alle joden dood moesten en dat hij zelf maar zou beginnen met de lifters. Hij viel ze aan probeerde ze allemaal dood te steken. Godzijdank overleefde Dalia de aanslag.

In plaats van voortaan maar met het openbaar vervoer te gaan ging Dalia gewoon door met liften – een populaire manier in Israël om te reizen. Ze weigerde toe te geven aan terrorisme en zei tegen haar zus dat ze zich echt niet zou laten vermoorden. Een mens die buigt voor terrorisme is zijn vrijheid kwijt.

Dapper, maar helaas moest Dalia haar moed uiteindelijk met haar leven bekopen. Eerder deze week probeerde ze al liftend weer door het land te reizen. Een man zette haar af bij een lift-punt en zei haar gedag. Direct daarna zag Dalia tot haar grote schrik ineens dat een auto op haar af scheurde. De chauffeur – Maher Hamdi al-Hashalmoun (30) – probeerde haar te raken maar slaagde daar niet in. Daarom pakte hij zijn mes, stapte hij uit, en stak hij Dalia in haar nek. De jonge joodse vrouw overleed ter plekke.

Het AD legt uit dat dit soort aanslagen vaker voorkomen:

Dalia Lemkus is het slachtoffer van de vijfde terreurdaad in Israël in 3 weken tijd. Palestijnen gingen met auto’s en messen soldaten en willekeurige voorbijgangers te lijf. Enkele uren voor de dood van Lemkus werd een soldaat in Tel Aviv neergestoken.

Vanuit linkse hoek is er altijd kritiek op Israël, maar je vraagt je af wat andere staten zouden doen als onschuldige burgers hun leven niet zeker zijn omdat er hele horden extremisten zijn die zomaar kunnen doorslaan. Nee, niet alles wat Israël doet is goed en verdedigbaar, maar welk ander land zou zoveel geduld hebben als de joodse natie-staat. Sterker nog, in de meeste gevallen had de regering al lang keihard ingegrepen en hele volksgroepen hebben uitgezet. Maar Israël niet. Nee, dat land probeert altijd rustig te blijven en terroristen individueel ter verantwoording te roepen.

Wat kan Israël hier in vredesnaam aan doen? Verzoening helpt niet, stevig militair optreden ook niet… wat Israël ook doet, Palestijnen blijven joden haten en, als ze de kans krijgen, vermoorden. Het is tijd voor premier Netanyahu om met een goed, duidelijk plan te komen om dit soort aanvallen eindelijk écht tegen te gaan en te voorkomen. Zijn eerste taak is immers om zijn eigen bevolking te beschermen, als hem dat niet lukt verzaakt hij op vreselijke en onacceptabele wijze.

Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.

 

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!