Knettergek: Blaadjesveger berispt door gemeente

Geen categorienov 02 2014, 17:00
Het wordt steeds gekker in dit land: je mag nu al niet meer blaadjes van je eigen straat vegen.
In een land waar het socialisme deel van de cultuur is geworden moeten liberalen en conservatieven als wij dit soort verhalen continu onder de aandacht brengen. Dit is namelijk de kern van die zieke ideologie: bemoeizuchtig, autoritair, en volstrekt krankjorem.

De blaadjes bij elkaar vegen, zodat de straat overzichtelijk blijft en valpartijen voorkomen worden. Bewoners van de Franciscahoeve in Gouda doen dat al jaren in gezamenlijkheid. Maar nu zijn ze terechtgewezen. Een beetje beduusd is Wim ten Cate er nog van. 'Ben je 67 jaar, krijg je opeens een man in uniform van team handhaving aan de deur die je een reprimande geeft. De reden? Ik mag de blaadjes op het plein niet meer bijeenvegen, bij de grote boom.'

Ten Cate doet dat al veertig jaar, maar opeens is dat niet langer toegestaan. De handhavingsmedewerker liet weten dat hij, als hij last heeft van bladafval, voortaan maar met Cyclus moet bellen, dat de de bladeren dan op een verder onbekend moment wel zal weghalen.  Ten Cate: "Ik mag dus zelf niet in actie komen, maar dat betekent in de praktijk dat hier een week lang dezelfde blaadjes blijven liggen."
Nu dat lijkt niet alleen onordelijk, maar daar komt nog eens bij dat het ook gevaarlijk is. Met name de onderlaag van het pak bladeren is spekglad. Er wonen oude mensen in de straat die bang zijn dat ze uitglijden. Eén dame vertelt bijvoorbeeld dat ze de boel zelf ook altijd schoonveegt omdat ze angstig is onderuit te gaan, wat een beetje naar voor haar zou zijn aangezien ze net twee nieuwe heupen heeft gekregen.
Maar dat mag dus niet. Nee, ze met maar lekker binnen blijven zitten tot Cyclus een keer van plan is om langs te komen. Jammer dan, neem maar een Netflix abonnement, zet een paar potten thee voor jezelf, vraag je kinderen om af en toe boodschappen langs te brengen, en wacht maar tot vadertje staat (of vadertje gemeente) tijd heeft om de boel even schoon te vegen.
Het socialisme in de praktijk: dictatoriaal, krankzinnig en ook nog eens ineffectief.
Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten