Lachwekkend: OM eist werkstraf tegen Syrië-ronselaar

Foto:

Op deze manier zullen we de strijd tegen de Radicale Islam kansloos verliezen.

Vandaag moet ene Imad el O. zich verantwoorden voor een Nederlandse rechter omdat hij geprobeerd heeft mensen te ronselen voor de ISIS-strijd in Syrië. Volgens het OM nam hij vorig jaar een 16-jarig meisje met zich mee naar vliegveld Zaventem bij Brussel en wilde hij haar via Egypte naar Syrië laten reizen. 

El O. ontkent dit. Volgens hem wilden ze ‘slechts’ afreizen naar Egypte om daar Arabisch en de islam te studeren, en natuurlijk om daar te trouwen. In zijn ogen gaf de vader van het meisje daar toestemming voor toen hij haar liet weten dat ze, als ze dat deed, thuis niet meer welkom was. Voor een normaal mens is dat niets meer of minder dan een dreigement, maar voor El O. was het dus toestemming.

Het meest zorgwekkende aan dit verhaal is niet dat El. O. een 16-jarig meisje wilde trouwen (what.the.heck), maar dat het OM slechts 240 uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf eist van 3 maanden. Echt? Hij ontvoerde feitelijk een kind (want ja, dat is een zestienjarige), probeerde haar volgens het OM naar Syrië te brengen om zich daar aan te sluiten bij ISIS, en hij komt wat het OM betreft af met zo’n lichte straf?

Zijn ze daar helemaal de weg kwijt?

Dit soort tuig hoort voor enkele jaren te verdwijnen in een donkere cel, zonder televisie, en zelfs zonder bed. El O. had in zijn handjes moeten knijpen als hij ‘maar’ vijf jaar cel tegen zich hoorde eisen. Maar wat krijgt ‘ie te horen? Dat hij een paar uur verplicht moet werken… en daarna lekker naar huis kan om andere meisjes naar Syrië te laten verkassen. 

Triester dan dit wordt het niet. Wat een beschamende vertoning van de staat.

Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!