Maastricht wil dat burgemeester Hoes vertrekt

Geen categorienov 05 2014, 9:04
De misdaadburgemeester ligt onder vuur.
Steeds meer inwoners van Maastricht - één van de mooiste steden in Zuid-Nederland - hebben het gehad met Onno Hoes, hun burgervader. Dit niet omdat ze vinden dat hij geen nette man is, maar omdat Maastricht onder zijn minder-dan-bezielende leiding de misdaadhoofdstad van ons land is geworden.

De crimineelste stad van ons land is Maastricht. Dat blijkt uit politiecijfers. Burgemeester Onno Hoes wordt verweten dat hij hier te weinig aan doet om dit te verbeteren. Zijn draagvlak is daardoor danig geslonken de laatste tijd. Uit een peiling van coalitiepartij D66 blijkt dat steeds meer bewoners van de Limburgse hoofdstad willen dat hij vertrekt.

D66 heeft maar liefst 1200 mensen de mogelijkheid gegeven om te reageren. Maar liefst negentig (90!) procent van de ondervraagden stemde tegen de stelling dat Hoes mag blijven. De belangrijkste redenen dat ze zo'n hekel aan hem hebben?
1. De misdaad neemt hand over hand, dag na dag toe.
2. Mensen hebben het gevoel dat Hoes zijn beleid - zeker wat wiet betreft - helemaal laat bepalen door minister Opstelten.
3. Hoes zou "te weinig tussen het volk" staan. Wat ze daarmee bedoelen is natuurlijk gewoon dat hij een elitair mannetje is dat het hebben en houden van gewone burgers ver beneden zijn waardigheid acht.
De krant voor wakker Nederland heeft vervolgens gesproken met enkele Maastrichtenaren, waaronder ondernemer Hakim Elfassih. Deze 35-jarige man heeft zijn omzet de afgelopen jaren met tientallen procenten zien dalen door de toename van de criminaliteit in zijn stad.Hij legt uit: "Er is altijd overlast geweest van drugsdealers. Dat hoort nou eenmaal bij een grote stad waar veel mensen op af komen. Maar sinds Hoes de coffeeshops heeft gesloten voor buitenlanders, is het helemaal uit de hand gelopen, omdat de gevolgen totaal onvoldoende worden bestreden. Mensen worden op straat lastig gevallen en bedreigd door honderden drugsrunners uit de Randstad die hier omzet ruiken en allerlei andere misdaden plegen.”
Een andere inwoner (Carol Berghmans) van de stad bevestigt:

"Wat je ook van het drugsbeleid in ons land vindt, als je niet meer veilig over straat kunt, dan klopt er iets niet. Maastricht was altijd bruisend, maar het is tegenwoordig een spookstad na negen uur ’s avonds. De mannetjes die hier rondlopen, zijn gewoon gevaarlijk. Ondertussen weigert Hoes met ons te praten. Hij wil niet weten wat er onder gewone mensen leeft, terwijl de stad juist nu een burgervader nodig heeft.”

Of Hoes het nou fijn vindt of niet, hij is hiervoor politiek verantwoordelijk. Gezien zijn passiviteit kun je niet anders concluderen dan dat het hem een zorg zal zijn; blijkbaar vindt hij het belangrijker om te doen wat Opstelten wil dan om zijn stad veilig te houden.
Tijd voor de gemeenteraad om Hoes aan te pakken. Het is ronduit belachelijk dat deze man zich nog altijd burgemeester van Maastricht mag noemen. In het bedrijfsleven worden dergelijke wanprestaties keihard afgestraft, datzelfde moet voor de politiek gaan gelden. Ja, ook voor burgemeesters.
Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten