Nederland door de pomp: 642 miljoen door de plee

Geen categorienov 13 2014, 16:00
Dankuwel, vadertje Brussel voor de naheffing. En dankuwel, vadertje Dijs voor het absolute gebrek een ruggegraat.
Of dit echt nieuws is, valt te betwijfelen. Uiteraard wisten we al dat vroeg of laat het kabinet door de knieën zou gaan voor de opvorderende deurwaarders van de EU en de kolossale naheffing die Nederland heeft gekregen - €642 miljoen - gewoon netjes gestort gaat worden op de bankrekening van Brussel. Jeroen Dijsselbloem is naar eigen zeggen 'overtuigd':

Dijsselbloem overtuigd: Nederland gaat EU-naheffing betalen

Nederland gaat de naheffing van de Europese Unie van ruim 642 miljoen euro betalen. Dat blijkt uit een brief van minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën aan de Tweede Kamer.

Het kabinet heeft steeds gezegd de naheffing te betalen als de rekensommen van het Europese statistische bureau Eurostat en van de Europese Commissie zouden kloppen en daarover openheid is gegeven.

Ik ben ook overtuigd: dat dit je reinste geldverspilling is. Het is niet echt alsof Brussel dit geld beter of efficiënter zou kunnen uitgeven dan Nederland zelf.
En bovendien is dit geld wat we momenteel absoluut niet kunnen missen. Juist nu het iets beter gaat met de Nederlandse economie hadden we dit half miljard-en-een-beetje goed kunnen gebruiken om sommige crisismaatregelen terug te draaien. Reken maar na: €642 miljoen euro delen door 16,9 miljoen inwoners zou een mooie €40 lastenverlichting geweest zijn voor iedere Nederlander. Dat klinkt niet veel, maar voor een tweeverdienend modaalgezinnetje met drie kinderen is dat toch mooi €200. Die bestedingen hadden dan weer kunnen leiden tot hogere omzetten, meer banen en minder faillisementen.
Dankzij de EU wordt de economische groei nu dus geremd.
En hoe die €642 miljoen betaald gaat worden? De JOVD oppert alvast hoopvol dat het kabinet maar wat extra bezuinigingen moet gaan inboeken. Maar u en ik weten wel beter wat er gaat gebeuren. Er komen lastenverzwaringen aan. En zoniet, dan gaat dit op de berg staatsschuld en komt dit dus voor rekening van toekomstige generaties.
Welke grappenmaker zei er ook alweer dat Nederland veel geld verdient door lid te zijn van de EU? Snel je mond spoelen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten