Nederland moet Erdogan aanpakken

Geen categorienov 21 2014, 20:00
Waarom accepteert Nederland het dat Ankara zich met onze binnenlandse aangelegenheden bemoeit?
In een parel van een column voor de Telegraaf reageert Nausicaa Marbe op de Turkse problemen in de PvdA. In haar ogen is het prima dat Öztürk en Kuzu uit de partij zijn gezet (of zelf zijn gestapt afhankelijk van welk verhaal je gelooft), maar betekent dit niet dat alles opeens prima in orde is:

Helaas, te vroeg gejuicht. Want wat doet partijvoorzitter Spekman nog geen week na het uitzwaaien van Kuzu en Öztürk? Hij ontvangt vijfendertig ’verontruste’ PvdA-raadsleden van Turkse komaf op audiëntie. Weer die angst om de Turkse stem te verliezen. Weer dat gesus langs etnische lijnen. Weer die serviele aandacht voor kuddegedrag. Want waarom worden Turkse raadsleden ongerust als Turkse Kamerleden die zich misdroegen weg moeten: kunnen ze zich slechts met de eigen komaf identificeren binnen hun partij?

Vervolgens legt ze uit dat Erdogan-aanhangers in Nederland onderhand echt een bedreiging beginnen te vormen voor onze open samenleving waarin discriminatie uit den boze is:

Terwijl sommigen het betreuren dat Asscher een aantal Turkse organisaties verscherpt gaat observeren, dreigt er op gemeentelijk niveau een integratieramp. Met de decentralisatie van jeugdzorg dienen zich kansen aan voor de Turkse organisaties die vinden dat Turkse pleegkinderen alleen bij islamitische gezinnen mogen opgroeien. Zonder een landelijk beleid dat jeugdzorg aanstuurt, kan het gebeuren dat op gemeentelijk niveau islamitische clubjes de dienst uitmaken.

Uit een artikel van de Groene Amsterdammer blijkt bijvoorbeeld dat de Turk Mehmet Akbulut dertigduizend euro subsidie heeft gekregen van Ankara om "raadsleden van allochtone komaf te leren hoe ze invloed kunnen uitoefenen op jeugdzorg." Volgens Marbe wil hij samen met het Contactorgaan Moslim en Overheid pleeggezinhuizen opzetten waarin beide ouders islamitisch zijn." Er wordt dus net gedaan alsof deze adviesbureaus en organisaties zich hard maken voor diversiteit, maar in de praktijk blijkt dat onzin te zijn: het enige wat ze voor elkaar willen krijgen is dat het legaal en sociaal geaccepteerd wordt om te discrimineren tegen niet-moslims
Dit doen ze op aandringen van Ankara: de AK Partij heeft dit tot één van haar belangrijkste doelen gemaakt voor de 'diaspora' in, met name, Europa. Het doel is om Turkse Nederlanders en Turkse Duitsers (etc.) zo 'puur' mogelijk te houden en de samenleving langzaam te islamiseren. Uiteindelijk hoopt president Erdogan daardoor een flinke kolonie te hebben in het westen die hem altijd steunt en die zijn conservatief-islamitische waarden actief verdedigt en verspreidt. Dat zijn dus waarden als: druk zetten op vrouwen om hoofddoeken te dragen, steun aan ISIS (omdat het tegen Koerden strijdt), en - oh ja - massale onderdrukking van (Turkse) kiezers die er een andere mening op nahouden. Oh, en dan heb ik het nog niet eens gehad over uitgesproken jodenhaat en andersoortige vormen van discriminatie.
Het ergste hiervan is dat de Nederlandse overheid vooralsnog eigenlijk niets doet om dit soort wangedrag aan te pakken. Jaja, Asscher wil bepaalde organisaties "in de gaten houden," maar dat is niet eens bijna voldoende om ze te ondermijnen. Daar moet veel meer voor gebeuren.
Wat? Nou, doe maar wat Erdogan zou doen als de rollen andersom verdeeld zouden zijn; als de Nederlandse staat Nederlanders in Turkije zou subsidiëren om zogenaamde Nederlandse waarden te verspreiden, ervoor te zorgen dat Nederlandse adoptiekinderen niet aan moslims worden gegeven, etc. enzo. Hij zou Den Haag in ieder geval in woorden de oorlog verklaren, en waarschijnlijk zou hij nog veel verder gaan. Nederlandse organisaties en hun medewerkers zouden bestempeld worden als 'spionnen' (of 'geheim agenten'), ze zouden massaal worden gearresteerd en het land worden uitgezet; het leven zou ze volkomen onmogelijk worden gemaakt... en ga zo maar door. Ja, ze zouden van de ene op de andere dag verklaard worden tot staatsvijand nummer één. Erdogan zou Nederland bedreigen met sancties en andersoortige maatregelen, hij zou er boze speech na boze speech over geven, kranten die hem steunen zouden dag na dag, week na week losgaan, en individuele 'agenten' zouden publiekelijk aan de schandpaal worden genageld.
Den Haag moet gewoon precies hetzelfde doen. Er is aardig in kaart gebracht hoe Ankaras agenten in Nederland te werk gaan en wat ze hopen te bereiken, dan is het nu tijd voor actie. Identificeer de individuen die het meest actief zijn en pak ze aan, waarbij je tegelijkertijd een keihard media-offensief inzet om de wanpraktijken van Erdogan en co. aan de kaak te stellen. Maak het ze maar onmogelijk om normaal over straat te gaan. Dat is de enige manier om hun aandacht en respect te krijgen waardoor je er eventueel voor kunt zorgen dat ze dit soort spelletje staken... of op zijn minst verminderen.
Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten