Polderjihadi's nemen massaal kinderen mee naar Syrië

Geen categorienov 12 2014, 18:00
Moslims die hun kinderen mee naar de Islamitische Staat nemen zijn he-le-maal van het padje af.
Het gebeurt steeds vaker: kinderen die met hun ouders meereizen naar Syrië en Irak om te gaan wonen in de Islamitische Staat (die overigens alleen bestaat in de ogen van de radicale moslims zelf). Die islamitische ouders nemen hun kinderen dus mee naar een anarchistische en supergewelddadige regio waar de aanhangers van ISIS genocide plegen op iedereen die net even anders denkt. Lekkere ouders zijn dat.
Uit cijfers van het Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) blijkt dat 33 keer melding is gemaakt van kinderen die op het punt stonden te vertrekken; 25 die met hun ouders meegingen en nog eens 8 minderjarigen die zelf besloten af te reizen. Dat zijn dan alleen nog maar de cijfers die officieel bekend zijn. Waarschijnlijk zijn het er nog veel meer. Er wordt namelijk ook gerept van 160 jihadgangers, maar ook daarvan wordt vermoed dat het echte aantal veel hoger ligt. 
Al die jihadi's die afreizen naar Syrië en Irak hebben natuurlijk gevolgen voor het dreigingsniveau in ons land, omdat die jihadi's ook weer terug komen of terug kunnen komen en zo'n intense haat hebben jegens Nederland, het vrije Westen en onze manier van leven dat ze het liefst terreuraanslagen plegen om zoveel mogelijk onschuldige Nederlanders te vermoorden:

Omdat de zorgelijke ontwikkelingen rond jihadisme in Nederland zich doorzetten, blijft het dreigingsniveau in Nederland ongewijzigd 'substantieel', meldt het NCTV. Het betekent dat de kans op een terroristische aanslag reëel is.

Wat kunnen we als Nederland doen tegen al die afreisjihadi's die daar mee gaan vechten met ISIS? Een lastige vraag, maar het zou in ieder geval wijs zijn om zoveel mogelijk jihadi's tegen te houden af te reizen naar het gebied, om te voorkomen dat ze onschuldige en onwetende kinderen meenemen, gevechtservaring en ervaring met het maken van bommen opdoen en vervolgens terugkomen om hier aanslagen te plegen.
Als het even kan, moeten de kinderen zo snel mogelijk worden weggehaald bij de Nederlandse moslimgezinnen die in de Islamitische Staat willen wonen. Die kinderen verdienen beter.
Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten